WNF sponsort leerstoel ‘agroecologie’ aan RUG

nieuws
Foto: Ildigo

Vanaf morgen heeft de Rijksuniversiteit Groningen officieel een leerstoel ‘agroecologie’. Dinsdagmiddag 18 februari houdt hoogleraar Pablo Tittonell zijn oratie.

Met de leerstoel bij de RUG gaat Tittonell onderzoeken hoe natuur en landbouw dichter bij elkaar gebracht kunnen worden. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar de rol van landbouwgebieden als leefgebied voor wilde dieren en de bijdrage van biodiversiteit aan landbouw door diensten die natuur levert zoals bestuiving en een vruchtbare bodem. Deze kennis moet bijdragen aan de ontwikkeling van een landbouwsysteem dat winstgevend is voor boeren, voorziet in behoeften vanuit de samenleving én meerwaarde biedt voor natuur.

Het Wereld Natuur Fonds ondersteunt de noodzaak voor een urgente landbouwtransitie. “Natuurreservaten beslaan slechts zo’n 10% van ons landoppervlak. Als we de trend van verlies aan biodiversiteit willen ombuigen naar herstel, dan moeten we dus ook buiten natuurgebieden ecosystemen herstellen”, zegt Kirsten Schuijt, CEO van WWF-NL.

Deel dit artikel: