Werkgelegenheid in Groningen fors gegroeid

nieuws
Foto: Misset Horeca

De werkgelegenheid in de gemeente Groningen is vorig jaar fors toegenomen, met 3.216 banen. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente.

Het totaal aantal arbeidsplaatsen komt daarmee op ruim 157 duizend. Dat zijn er bijna 17 duizend meer dan tien jaar geleden. De gemeente telt nu 21.500 bedrijven, bijna 5 duizend meer dan tien jaar geleden en 933 meer dan vorig jaar.

Opvallend is dat er vorig jaar vooral veel vaste banen bijkwamen; bijna 4 duizend stuks. Het aantal uitzendkrachten daalde met ruim 700. De groei van het aantal arbeidsplaatsen. Kwam vooral op het conto van de commerciële dienstverlening, ICT, handel en horeca, onderwijs en gezondheidszorg. De sectoren techniek, economische en administratieve beroepen kampen met een tekort aan praktijk geschoolde vakkrachten.

Deel dit artikel:

 1. Dus we kunnen het plan voor een snelle treinverbinding opdoeken. We kunnen het plan van de PvdA voor de basisbanen opdoeken. We kunnen Joost van Keulen ontslag verlenen, zodat ie op eigen benen kan staan. Het forum zal gouden tijden tegemoet gaan. Want het gaat zeer goed met onze economie. Dit met maar 1 % van onze eigen gasbaten. NOOIT meer enig tekort op onze financiën

  Missie geslaagd ! Breuer instituut kan opgeheven worden. De NOM kan opgeheven worden. De regio Assen Groningen kan opgedoekt worden En bij ontslag over een nieuwe baan geen zorgen. Het gaat geweldig in Groningen !

 2. Ja! Goed nieuws. Waarom dan een ICT bedrijf lokken met 71 miljoen en Joost van Keulen hiermee helpen?! . In de oude definities van het CBS (12 uurtjes) in 2009 waren er 129 000 banen. In de nieuwe definities CBS (1 uurtje per week) zijn er 157 000 banen. De ‘gemeente’ is met 40 000 inwoners gegroeid sinds 2009. Hoewel. Ten Boer en Haren bestonden al. In 2009 waren er 9100 bijstandsgerechtigden en in 2019 bijna 12 000.

 3. Sommigen is ontgaan dat het aantal werklozen ook flink is gedaald.
  Wanneer je nu niet in staat bent om werk te vinden dan heb je waarschijnlijk een medisch probleem of nauwelijks opleiding.

 4. Jij hebt je nooit verdiept in de materie RealJack. Ze willen met deze onzin, ten eerste camoufleren alsof het geweldig gaat met ons landje, door de definities van het CBS drastisch te veranderen en om allerlei beleid daaromtrent legitiem te krijgen. Vroeger was een baan van 40 uur, welke je kon opsplitsen in 12 uur, 3 arbeidsplaatsen. Tegenwoordig is een baan van 40 uur, 40 arbeidsplaatsen wegens dit ene uurtjes volgens de nieuwe definities.

  Zou fantastisch zijn, om alles opnieuw te berekenen volgens de oude definities. Dat is het echt schrikken. En het geeft de juiste verhoudingen tot het verleden.

  D66 kwam vanochtend ook met een nieuw voorstel, om arbeidsmigranten uit Noord-Afrika te halen. Migranten zorgen voor een woningcrisis in Nederland en een volgende groep migranten moeten deze huizen bouwen. Tja! n de huidige stikstofcrisis is dat voorstel sowieso ongerijmd. En waarom heeft Joost van Keulen (VVD) dan een vorstelijk gesubsidieerde baan gekregen ?

 5. Het probleem is dat de werkende mensen geen betaalbare woning meer kunnen vinden of huren. Dat de huidige werkers 3 jaar van hun leven hebben opgeofferd doordat ze langer door moeten werken. En de pensioenfondsen moeten opboksen tegen gratis geld wat door de EU wordt geprint waardoor er honderden miljarden meer schuld is. Ik ben inderdaad wel benieuwd hoeveel mensen er nu meer zijn en alle factoren eens doorberekenen. En ook hoeveel men nu meer te besteden heeft…. of juist niet. 3 jaar langer werken is wel bijna een ton wat ze hebben afgejat. Financieel wel lekker dat de economie loopt, ondanks de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *