Wegwijzer sterkste schaakschool van Groningen

sport
Foto: Hiddo Zuiderweg

Het 32e Basisscholenkampioenschap van Groningen is gewonnen door CBS De Wegwijzer. Het team behaalde 27,5 punten, een puntje meer dan de Haydnschool.

Het winnende team bestond uit Eli Alia Jorritsma, Ties Boers en de broers Casper en Melle Hoogschagen.

De kampioen van vorig jaar, de Groningse Schoolvereniging (en ook regerend Nederlands kampioen), werd 3e. Samen met het Palet en GSV 2 hebben deze teams zich geplaatst voor de provinciale finale, op 14 maart in Hoogkerk.

Het individuele klassement werd gewonnen door Sono Folkers van de Petteflet. Hij verloor slechts één van de negen partijen. Eli Alia Jorritsma en Anouk Koerts, van de Haydnschool, deelden de 2e plaats op een half punt achterstand. Eli Alia werd kampioen bij de meisjes.

Het toernooi trok 120 deelnemers naar het Dok in Lewenborg, een record voor de laatste 10 jaar. Het toernooi werd georganiseerd door vier schaakverenigingen: JSC de Matadoren, Groninger Combinatie, JSC de Paardensprong en SV Staunton.

Deel dit artikel: