Categorieën: Nieuws

Ruim drie ton extra voor Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft 313 duizend euro extra gekregen van de BankGiro Loterij.

Het museum krijgt, als vaste partner, jaarlijks al 300 duizend euro van de loterij. Het extra geld is bij elkaar gespeeld door mensen die hebben aangegeven om het Groninger Museum te steunen. Dus dit jaar krijgt het museum 613 duizend euro.

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld

Andor Heij

Bekijk reacties

  • wat een verkooppraatje, het grootste deel gaat gewoon naar ´goede doelen´ die helemaal geen goed doel voor ogen hebben. En waar de meeste mensen nooit een euro aan zouden geven.

    Actiegroepen die de burger tegenwerken zijn er genoeg. Of het nou gaat om het faciliteren van massa-immigratie, uitbannen van vleesconsumptie, terugdringen van autorijden of het promoten van klimaatbelastingen. Heel vervelend, maar ogenschijnlijk weinig aan te doen. Wat minder bekend is, is dat er een grote kans is dat u zelf dit soort groepen financiert én dat u er wel degelijk iets tegen kan doen:
    https://forumvoordemocratie.nl/actueel/waarom-betalen-we-mee-aan-het-activisme-van-de-postcodeloterij

    Opzeggen kan hier:
    https://opzeggen.bankgiroloterij.nl/index.php/opzeggen-per-e-mail-of-online-bankgiro-loterij

    Als de overheid nu niet het online gokken maar tegen blijft houden (in strijd met de EU wetgeving, daar houden ze zich niet aan als het hen net even zelf niet uikomt) zou er heel wat meer aan prijzen uitgekeerd kunnen worden.

  • Willem123 schetst hier natuurlijk wel een ongemakkelijke waarheid. Het bevestigd ook mijn vrees van de linkse infiltratie in allerlei grote maatschappelijke organisaties, met als doel om vanuit die positie de samenleving te ondermijnen. We hebben niets geleerd van de geschiedenis, want als ik uit de oprichtingsverklaring van de PvdA in 1946 mag citeren, hoe de PvdA toen tegenover de communisten stond, dan is van dat ferme standpunt weinig van overgebleven.

    Citaat: "Communisme is tegelijkertijd een samenzwering en een agitatie. Om het vertrouwen te winnen van de leden der organisaties, waarin zij binnendringen moeten de communisten toewijding en eerlijkheid voorwenden — tegelijkertijd echter moeten zij de beginselen van die organisaties afwijzen, de leiders verdacht maken en als het mogelijk is, de plaatsen der leiders bezetten. Communistisch optreden is te vergelijken met het optreden van een troep parachutisten, die heimelijk achter het front zijn geland. Zij zijn niet wat zij voorwenden te zijn. Zij gehoorzamen niet de wetten, aan welke zij beweren trouw te hebben gezworen. Zij leven volgens andere maatstaven dan de mensen in de omgeving, waarin zij zijn binnengedrongen." (bron PvdA:Met volle Zeilen naar een beter Nederland april 1946).

Recente berichten

Credits voor technische staf van de FC: “We zijn gaan voetballen met jongens die het groen-wit in hun hart hebben”

FC Groningen promoveerde vrijdagavond na een jaar Keuken Kampioen Divisie terug naar de Eredivisie. In…

33 minuten geleden

GIJS neemt afscheid van Csaba Kercso-Magos als hoofdcoach

Csaba Kercso-Magos is niet langer de hoofdcoach van de Heren 1 van de ijshockeyers van…

2 uur geleden

Engelse voetbal-YouTuber maakt vlog over promotiewedstrijd FC: “Community here is absolutely amazing”

De Engelse voetbal-YouTuber Josh Cordeschi, die op YouTube bekend is onder de naam Fusion Josh,…

2 uur geleden

Ook komende avond en nacht kansen op noorderlicht

Het noorderlicht zal ook zaterdagavond en in de nacht naar zondag zichtbaar zijn. Dat verwachten…

3 uur geleden

D66 wil weten hoeveel geld en subsidies de gemeente krijgt vanuit de Europese Unie

De fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College weten hoeveel geld en…

6 uur geleden

Wedstrijd PKC’83/Team Amoeri in Gouda gestaakt na ‘wanordelijkheden’

De zaalvoetbalwedstrijd in Gouda tussen GZV Watergras en PKC'83/Team Amoeri is vrijdagavond vijf minuten voor…

7 uur geleden