Categorieën: Nieuws

Ron Jans in opspraak na meezingen liedje met “N-woord”

Oud-voetballer, trainer en technisch directeur van FC Groningen, Ron Jans, is in de Verenigde Staten in opspraak gekomen vanwege een vermeende racistische uitspraak.

Jans heeft bij zijn club FC Cincinatti in de kleedkamer een hiphop nummer meegezongen waarin het woord “nigger” voorkwam. Jans was zich er niet van bewust dat dit in de VS voor ophef zou zorgen als hij dat mee zong. “Ik ben inderdaad wat onhandig geweest door een stukje tekst mee te zingen. Maar nu wordt van iets onhandigs iets heel groots gemaakt”, zegt Jans in de Stentor. Jans zegt dat hij absoluut geen racist is.

De 61-jarige trainer wacht een onderzoek af. Tot die tijd staat hij even in de luwte bij FC Cincinatti.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het feit dat je het woord neger niet mag bezigen vanwege je huidskleur is natuurlijk een extreme vorm van racisme. Maar dat zal de overijverige anti-racismebeweging wel niet zo zien. In hun strijd tegen racisme creëren ze alleen maar meer racisme. Taboe's zijn er om doorbroken te worden.

  • In dat geval had men er geen punt van moeten maken aangezien the medium een besloten situatie in een kleedkamer was en niet het nieuws. Je verandert het medium en daarmee de boodschap. Dat kun je Jans niet verwijten maar wel de klagers.

  • Commotie om niets eigenlijk, neger is een verbastering uit het Latijnse woord 'nigrum'' wat zwart betekent. 'Nigger' daar in tegen is in het Nederlands 'nikker' wat men als blanke man niet mag zeggen tenzij je bij de hiphop kliek van Kees de Koning ( top notch )dan mag het wel weer.
    We leven in een tijd met mensen met hele lange tenen die enorm snel gekwetst zijn in hun zeer tere zieltje en bovendien aan tunnelvisie syndroom leiden.
    Ron Jans is geen racist , maar heeft slechts in al zijn naïviteit mee gezongen en dat word opgeblazen tot enorme proporties.

  • Beetje hypocriet aan de ene kant roept iedereen dat racisme in en rond het voetbal aangepakt moet worden, gebeurt dit eens is het ook niet goed. Dat dit in een gesloten setting gebeurt doen niet terzake. Is het een geplande actie van Jans nee dat denk ik niet en zal ook blijken. Maar gaat wel om het signaal welke afgegeven is, nou maar hopen dat dit het begin is om racisme echt aan te pakken

  • In de USA mogen niggers elkaar onderling wel niggers noemen, dat dan weer wel. Als blanke mag je een gekleurde persoon bijna niet meer aankijken want dan ben je een racist.
    Het maakt het nog meer hypocriet dat er al jaren lang op zeer grote concerten door hele volkstammen het volgende wordt meegezongen op concerten van guns n roses en daar heb ik nog nooit wat over gehoord:

    Police and niggers, that's right 
    Get outta my way
    Don't need to buy none of your 
    Gold chains today
    Now don't need no bracelets 
    Clamped in front of my back
    Just need my ticket 'till then
    Won't you cut me some slack

    en:

    Immigrants and fagots
    They make no sense to me
    They come to our country 
    And think they'll do as they please
    Like start some mini-Iran
    Or spread some fucking disease
    And they talk so many God damn ways
    It's all Greek to me

    Als het liedje die Jans meezong werkelijk zo racsistisch is dan hadden ze dat nummer moeten verbieden. Nu schaad je een man die werkeljik een top voorbeeld.
    Sterkte Jans met de hypocriete anti racisme lobby, het slaat volledig door.

  • In Nederland is racisme toegestaan onder het mom van vrije meningsuiting. In het buitenland zijn de regels meestal veel strenger. Ron Jans heeft de klassieke fout gemaakt te denken dat de Nederlandse wetten ook in het buitenland gelden

Recente berichten

Badeendjes ‘racen’ naar de finish in de Papiermolen, voor de vrijheid en voor de kas van het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival Groningen liet vrijdagmiddag 6.000 badeendjes te water in de Papiermolen. De ‘Badeendenrace voor…

59 seconden geleden

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein waren veelal kapot en het groen in de bakken…

38 minuten geleden

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door de rechtbank, voor jarenlange handel…

2 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

2 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

4 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

4 uur geleden