“Provincie moet ingrijpen bij kapbeleid gemeente Groningen”

nieuws
Foto: Casper Slotboom

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren wil dat de provincie ingrijpt bij het kapbeleid van de gemeente Groningen.

Als voorbeeld noemt de PvdD de kap van drie bomen aan het A-Kerkhof. Volgens de partij werden de bomen gekapt terwijl er nog een bezwaarprocedure liep.

Ook wil de PvdD dat de provincie gaat voorkomen dat de bomen op de Zernikelaan worden gekapt. Die moeten verdwijnen vanwege de herinrichting van de straat. De PvdD probeerde dat via een motie in de gemeenteraad tegen te houden, maar ving bakzeil.

Deel dit artikel:

 1. De Partij van de Dieren – afd. provincie – moet een stevig onderzoek eisen.

  B&W heeft namelijk DOELBEWUST bij het A-Kerkhof dwars door de juridische procedure heen gezaagd.
  Daardoor is OOK de rechtsstaat gemolesteerd.

  ==

  1.
  Om de Bomenkap – van het historische KERKHOF – tegen te gaan hadden de Bomenridders in het WEEKEND zowel hoger beroep en een een voorlopige voorziening bij de Raad van State aangespannen.

  2.
  Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) wist – door mij persoonlijk – al sinds de
  DONDERDAG ochtend daarvoor, dat er een voorlopige voorziening aan kwam.
  Zijn secretaresse zou de dienst inlichten.
  3.
  Ook de advocaat van de Bomenridders had B&W op die DONDERDAG op de hoogte gesteld van de op handen zijnde voorlopige voorziening.

  4.
  Ikzelf heb – uit grote bezorgdheid – nog op ZONDAGavond bij de wethouder Roeland van der Schaaf een brief in de brievenbus gedaan.
  Met de zeer duidelijke mededeling dat er een voorlopige voorziening was aangespannen!!!!
  En dat er dus niet gekapt kon worden!!!

  Het is dus absoluut ONMOGELIJK dat de betrokken ambtenaren hier van niks wisten.

  Bizar genoeg probeerde de zoon van de wethouder – op extreem heftige wijze – te voorkomen
  dat ik die uiterst belangrijke brief voor zijn vader, bij hen in de brievenbus deed.
  Daardoor heb ik mijn rechter wijsvinger pittig beschadigd!

  Mevrouw Kiki

 2. Als je nu voor of tegen het kappen bent doet in deze niet ter zake, als er een bezwaar procedure loopt onderneem je geen enkel actie als gemeente zijnde.
  Moet je als burger eens flikken om tijdens een bezwaar procedure gewoon je activiteiten blijft uitvoeren.

 3. De meesten ontgaat het dat je tijdens een bezwaar- of beroepsprocedure gewoon gebruik mag maken van de vergunning die je hebt ontvangen.
  De bomenridders en Kiki waren te laat, ze hadden direct een schorsingsverzoek bij de Raad van State moeten indienen. En dat hebben ze kennelijk nagelaten en krijgt vervolgens de zoon van een wethouder de schuld.
  Wat mankeert je wanneer je zo in de persoonlijke levenssfeer van een wethouder binnen dringt?

 4. https://www.oogtv.nl/2020/02/gemeente-plant-133-bomen-langs-winschoterweg/comment-page-1/?unapproved=192784&moderation-hash=dda04949fb353abfa208b953e02dbfa8#comment-192784

  Strukton heeft mij zojuist gebeld en gemeld dat zij morgen NIET zagen!
  Ḧet staat bij hen MORGEN niet in de planning.
  Het wordt morgen door Strukton verder uitgezocht.

  Of bedrijf hoveniers- en bestratingsbedrijf Mollema uit Hellum morgen wil gaat zagen, is onbekend.

  Mevrouw Kiki

 5. #Real Jack

  Goed lezen!

  De Bomenridders hadden in het WEEKEND beroep aangetekend en een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Raad van State.
  Ze waren glansrijk op tijd.

  Dat – ook – die alarmknop bij de Gemeente Grroningen niet werkt is absoluut onprofessioneel te noemen.

  Het in de brievenbus doen – van een zeer belangrijke brief voor de verantwroodelijke wethouder –
  noem ik respect.
  Dat zijn zoon dat niet begreep, ligt aan hem en aan wethouder van der Schaaf, niet aan mij.

  Mevrouw Kiki

 6. @Jack & Marc: wat mankeert je dat je zo á tort et á travers de voorlichterspraatjes van je broodheer blijft nakalelen? Hebben jullie dan geen greintje integriteit of zelfrespect?

  Het is dezelfde ambtenarengeest die kennelijk reeds lang geleden over jullie vaardig is geworden die heeft geleid tot het toeslagendrama bij de belastingdienst.

 7. De wethouders zijn huis is privé. Als je een brief voor hem hebt kun je die inleveren bij de gemeente aan de kreupelstraat. Dan krijg je een bevestiging op papier in plaats van een zere vinger. Je zult eerst wel een hoop stampij hebben staan maken voor de deur van de wethouder om hem de brief te laten aannemen. Dat is een ernstige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer en een overtreding op het contactverbod. Als ik van der Schaaf was zou ik aangifte doen.

 8. Gossie, nooit geweten dat je bij een wethouder geen brief in de bus mag doen. Zo leer ik nog eens wat (zei hij met enig sarcasme).
  Dat Kiki stampij zou hebben gemaakt, is weer de zoveelste aanname van onze Marcus de profeet.

 9. Klopt Evert Jan dat is een aanname. Mensen staan over het algemeen niet bij hun brievenbus om iemand te beletten er wat in te gooien. Dan is er meer aan de hand.

 10. De gemeenteraad/het college zou er goed aan doen om ook rekening te houden met haar kiezers nadat zij verkozen is. De weerstand tegen bomenkap is misschien wel het meest duidelijke signaal dat de bevolking afgeeft.

 11. Zouden veel meer inwoners uit deze stad moeten doen. Misschien dat wethouders en raadsleden dan beseffen dat zij er voor de inwoners zitten. Ook waar het om huisvesting gaat is vd Schaaf, als woordvoerder van ROEZ, het aanspreekpunt, welke je via een verzoek aan de gemeente toch nooit rechtstreeks te spreken zult krijgen. Die man beseft nog altijd niet welke permanente schade hij in deze stad aanricht en heeft aangericht met het uitvoeren van dit woningbeleid.
  Het grote probleem van en bij mevr. Kiki is dat zij nog altijd niet weet wanneer het genoeg is geweest en wanneer het beter is dat zij even zwijgt. Aan de andere kant heeft zij meer dossierkennis dan de gemiddelde wethouder en raadslid van dit college en gemeenteraad hebben.

 12. @Middenweg.
  Goed opgemerkt.
  Mevr. Kiki heeft een enorme kennis van zaken, maar kent vaak geen grens.
  Dit laatste is tevens niet verwonderlijk omdat men bij de gemeente geen gehoor vind als burger.
  Als je wil dat ze naar je luisteren als burger, moet je naar de rechter of de ombudsman, anders ben je voor hen lucht.
  Voor de gemeente zijn wij niet anders dan stemvee waar, zodra de dames en heren op het pluche zitten, geen oor meer voor hebben.

 13. Kiki maakt heel veel lawaai en overschrijdt daarbij al vele jaren de grenzen van het fatsoen.
  Zij is de enige stadjer die al vele jaren wegens aanhoudend wangedrag een contactverbod heeft gekregen. Door haar gedrag is haar effectiviteit nihil.
  Wanneer je je in de privesfeer van wethouders meent te moeten begeven dan vraag je om verdere contactverboden.
  Het is lekker gemakkelijk om maar wat te roepen over aantasting van de rechtsstaat wanneer je alleen maar een vage notie hebt van de spelregels die gelden bij bezwaar en beroepsprocedures.
  Ik denk dat het verstandiger is om op basis van rechterlijke oordelen af te gaan over de juistheid van procedures ipv op basis van onderbuikgevoelens maar wat te roepen.

 14. Burgemeester mr. Koen Schuiling was degene die burgemeester Hans Ouwerkerk liet opstappen.

  Het gedrag van Schuiling – bij de onterechte A-Kerk Bomenkap – is voor mij onaanvaardbaar.

  Schuiling beweert in zijn antwoord aan de Partij voor de Dieren:
  “De Bomenridders hebben het hoger beroep en een voorlopige voorziening op 1 februari jl. per mail bij de Raad van State ingediend.
  (…)
  De gemeente heeft op dinsdag 28 januari jl. opdracht gegeven aan een gespecialiseerd bedrijf om de kap uit te voeren.
  De kap is ingepland op maandag 3 februari om 08:00 uur, omdat de overlast voor het verkeer dan zoveel mogelijk beperkt is.
  Om 11:15 uur kreeg de medewerker ter plaatse een telefoontje dat de Raad van State had gebeld over het ingediende hoger beroep en de voorlopige voorziening.
  Men was toen bezig met opruimwerkzaamheden na de kap.
  De overige werkzaamheden, namelijk de kap van het houtopstand en de verplaatsing van de boom zijn daarna stilgelegd in afwachting van de voorlopige voorziening.”

  ==

  Schuiling erkent dus – naar de Partij van de Dieren – dat er inderdaad al 2 dagen een VoVo verzoek bij de Raad van State lag.
  Schuiling toont echter geen enkel bewustzijn dat hij doelbewust dwars door dit VoVo verzoek heen zaagde.
  Schuiling toont ook geen enkel bewustzijn dat hij door de gealarmeerde (!) Raad van State moest worden teruggefloten.

  Kortom:
  Uit de beantwoording blijkt dat Schuiling doelbewust de rechtsstaat aanflarden zaagde.
  Dat hij doelbewust om deze opzettelijke vernietiging heen kletst.
  Dat hij zijn falen niet onder ogen wil zien.

  ==

  1.
  Ik raad daarom de Partij van de Dieren aan om motie van wantrouwen in te dienen.
  2.
  Het missen van noodzakelijk bewustzijn over de werkelijkheid – met grote gevolgen voor de rechtstaat van dien – is voor mij reden om over mr. burgemeester Koen Schuiling bij CdK Rene Paas een klacht in te dienen.
  Ik vind dit gedrag reden voor ontslag.

  =
  https://groningengemeente.partijvoordedieren.nl/vragen/schriftelijke-vragen-betreffende-het-schijnbaar-belemmeren-van-de-rechtsgang-bij-de-bomenkap-bij-de-der-aa-kerk

  Mevrouw Kiki

 15. YES! YES!

  1.
  Vandaag heeft de voorzieningenrechter mr. E.M. Visser de voorlopige voorziening ( = opschorten van de kap) voor de 92 Bomen van Zernike toegewezen!

  2.
  Afgelopen dinsdag had deze voorzieningenrechter mr. E.M.Visser het opschorten van de kapvergunning – van 180 Bomen door de gehele provincie – ook al toegewezen!
  https://hethogeland.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/gemeente-kapt-zieke-bomen.html

  3.
  Ik heb zojuist bij B&W bezwaar gemaakt tegen de fictieve besluiten van B&W Groningen om de werkzaamheden A-Kerkhof uit te voeren zonder de vereiste vergunningen.
  Ik heb tevens bezwaar gemaakt tegen het fictieve besluit om mij bewust niet de benodigde info te verstrekken om mijn werk te kunnen doen.

  – ontbreken sloopvergunning voor verwijdering ondergrondse kelder
  – ontbreken bouwvergunning aanleggen 300 m2 zit plantenbakken > zwaar verouderd bestek: 24 juli 2018!
  – ontbreken graafvergunning Archeologie 1
  – niet toezenden rechtelijk onderzoek StaB – gezondheid Bomen
  – niet toezenden gedegen onderzoek snoei Monumentale Kastanjetak

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *