Categorieën: Nieuws

Noorderzijlvest gaat geen moeras aanleggen in het Paterswoldsemeer

Volgens Bert Middel van Waterschap Noorderzijlvest komt er geen moeraszone in het Paterswoldsemeer. Dat meldde de dijkgraaf afgelopen maandagavond tijdens een discussiebijeenkomst in restaurant De Rietschans, zo meldt RTV Noord.

Met de belofte stelde de dijkgraaf de 1700 ondertekenaars van een petitie tegen het plan gerust. Zij vrezen dat een moeraszone ervoor gaat zorgen dat het meer te dicht zal begroeien, wat schadelijk is voor de watersport in het meer.

Het waterschap wil wel andere maatregelen gaan nemen om de waterkwaliteit van het meer te verbeteren. Onder andere twee gemalen moeten hier aan gaan bijdragen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Daarvoor heb ik dus niet op Water Natuurlijk gestemd hé, dat de Dijkgraaf bij de eerste tegenstand van het Hotenmetotenbootjesvolk al zwicht.

    • Het Paterswoldsemeer is al honderd jaar niet alleen een natuurgebied, maar ook een recreatieplas voor zeilers, roeiers, kano'ers, andere watersporters en zwemmers, en dat moet zo blijven. Veel mensen vrezen, gezien soortgelijke ervaringen op diverse andere meren, dat de aanleg van moerassen zorgt voor een grote toename van de plantengroei in het meer, en daar heeft niemand wat aan – ook moeder natuur niet. De zinloze term 'hotemetotenbootjesvolk' laat ik helemaal voor Marc's rekening. Dat de petitie tegen de plannen in korte tijd 1700 keer is ondertekend, zegt genoeg, lijkt me.

  • Ik zie niet waarom je op zoiets tegen bent...
    Er is dus een groep van (maar) 1700 personen die liever niets met het milieu te maken wil hebben. Dit is gewoon NIMBY-gedrag in een overtreffende vorm. (Immers wordt er niet een kerncentrale gebouwd o.i.d.)

  • Dan moet je het gewoon uitbaggeren zodat de voedingsbodem voor plantengroei verdwijnt en /of uitzetten van bodemwoelende vissen zoals brasem.. De directe oorzaak van de plantengroei is niet het moeras, maar een betere waterkwaliteit. Die ze nu dus willen gaan bewerkstelligen door gemalen te bouwen. Een technische boven een natuurlijke oplossing. In feite is het Hotemetotenbootjesvolk dus tegen betere waterkwaliteit. Dus blij hoeven ze niet te zijn.

  • Ik kom al sinds mijn jeugd aan het meer, zeilen was iets wat bij onze opvoeding hoorde, dus ja, ik heb er ook gezeild, vrij veel gewaterskied, zelfs nog een gedeelte uitgebaggerd, daar waar het Hoornsemeer en bijbehorende woonwijk is verrezen.
    Spijtig genoeg is het meer nu verworden tot een Poelestraat aan het water, zijn veel van de echte watersporters verdwenen en hebben deze plaatsgemaakt voor sloepenvolk/terraszitters.
    Ik heb jaren geleden al meermalen geopperd om dit meer uit te gaan diepen, zodat vissen er een plaats gaan vinden en het gelijktijdig blauwalg zal gaan verminderen.
    Maar om hier nu moerasachtige toestanden te gaan creëren gaat ook mij te ver, ik heb deze petitie dan ook ondertekend.

    Trouwens werd toen voor gek verklaard doort Marcus, welke nu zelf met dit verhaal op de proppen komt, vreemd persoon is dit toch.

  • Als dat is wat je wilt, moet je zorgen dat de kwaliteit van het water op peil blijft. Anders kun je er over tig jaar ook niet meer recreeren.

    Maar daar hebben die 1700 mensen natuurlijk weer geen antwoord op, die willen gewoon met hun bootje varen zo lang het nog kan en wie daarna komt mag het uitzoeken

  • Toen heb je vast ook gesuggereerd om in combinatie daarmee een moerasoever aan te leggen hé Middenweg :p

  • Gewoon betegelen, schoon water erin met zuiveringsinstallie, wat chloor en het is 1 mooi buitenbad. En Groningen is mooi voorbereidt op heerlijk warme zomers zonder al die algen en virussen die steeds weer opduiken in die smerige plassen.

Recente berichten

Meer treinen van en naar Stad op Bevrijdingsdag

Voor bezoekers van de Bevrijdingsfestivals zet Arriva komende zondag meer treinen in. Als het nodig…

2 minuten geleden

Brandweer bevrijdt jongentje uit spaken van fietswiel

Aan de Timorstraat heeft de brandweer dinsdagmiddag een kind bevrijd uit zijn fiets. (meer…)

11 minuten geleden

Het Heelal Deze Maand: de beste tijd om sterren te kijken

De sterrenhemel is voor veel mensen erg interessant en dat geldt zeker voor sterrenkundige Jeffrey…

58 minuten geleden

PKC’83 profiteert van straf die WKE’16 van KNVB kreeg: Twee punten in mindering

De KNVB heeft voetbalvereniging WKE'16 uit Emmen een straf van twee punten in mindering gegeven.…

1 uur geleden

Man die over benen cafébaas reed op Meeuwerderweg hoort tien maanden cel eisen

Het Openbaar Ministerie wil dat een 34-jarige man uit Muntendam tien maanden celstraf krijgt. De…

1 uur geleden

Schoenenwinkel Sacha in Stad gaat dicht

Het filiaal van schoenenwinkel Sacha aan de Guldenstraat gaat sluiten. Dat werd dinsdag duidelijk, nadat…

2 uur geleden