Categorieën: Nieuws

NDC nog steeds diep in de rode cijfers

De NDC, onder meer uitgever van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, zit nog steeds diep in de rode cijfers. Dat meldt RTV Noord

De abonnees op de papieren kranten nemen al jaren af en dat wordt te weinig gecompenseerd met digitale abonnees. Ook diverse overnames, zoals van de Meppeler Boom uitgeverij, leveren de NDC weinig op. In 2018 werd een verlies geleden van 4,8 miljoen. Het jaar daarvoor was het 5,2 miljoen.

Directeur Pier Baarsma van de NDC zegt tegen RTV Noord dat de uitgeverij over twee jaar verkocht wordt, wanneer blijkt dat de NDC niet op eigen benen kan staan. Het Belgische DGP, dat al diverse Nederlandse kranten onder de vleugels heeft, lijkt een belangrijke kandidaat.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Veel van de publicaties van het DvhN worden al uitgewisseld met het AD. Dat men daarnaast aan het concurreren geslagen is met de eigen adverteerders (o.a. Wijn, Koffie en Reizen) heeft ook voor veel opzeggingen en verdringing van adverteerders gezorgd. De kranten hebben onvoldoende lokaal karakter. Het is een regionaal bokkeblad geworden verpakt in het Algemeen Dagblad. Het beste zou zijn als er een hele nieuwe krant komt met een (echte liefde voor) sterk regionaal profiel als standaard, goede journalisten (dit is alleen maar incrowd of c-garrnituur) en meer verdieping. Terug naar vroeger. Want een samenvoeging met een andere uitgever is wéér een stap terug op weg naar een uiteindelijke opheffing van het ons ooit geliefde Naaisblad.

  • ach ja, rtv noord bestaat zelf ook alleen maar door een bijdrage uit de mediabegroting van het rijk. op die manier is door de jaren een berg gecreëerd die elke dag een muis baart.

  • DVHN is een AD?Volkskrant/Trouw met een regiokatern dat het DVHN zelf invult, AD heeft met meerdere regio kranten dezelfde constructie om artikelen te delen. Door deze constructie konden vele regiokranten journalisten op straat gooien en verder in de uitgavekosten te snijden.
    Maar ook dat is niet genoeg on te overleven, het DVHN is totaal de kracht en de mogelijkheden van het internet vergeten en hebben ook daar in kosten gedrukt wat terug te zien is in de inkomsten van van website. ( maar aangezien de kosten hoger zijn verliest men daar nog steeds op )
    Ik voorspel een overname door de gigantisch grote DPG Media groep dat behalve vele kranten en tijdschriften ook tv zenders heeft ( alle Belgische VRT kanalen bijvoorbeeld )en streamdiensten, en dan zullen er weer een paar uitvliegen en krijgen we een Groningse redactie van een man/vrouw of 10.

  • Afgezien van allerlei ontwikkelingen waar DvhN niet veel aan kan doen is het grootste probleem dat het DvhN al jaren lang journalistiek niets voorstelt.
    Inhoudelijk is de krant totaal oninteressant. Wanneer dat niet verandert dan heeft het geen enkele zin om na te denken over een nieuw businessmodel.
    Het zal er wel op uitdraaien dat de krant opgaat in het AD en dat er een paar regionale pagina's overblijven.
    Een Volkskrant of Trouw met een paar regiopagina's heeft mijn voorkeur, dan heb je de meeste kans op een kwalitatief goede inhoud.

Recente berichten

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

14 minuten geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

50 minuten geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

2 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

3 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

3 uur geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

7 uur geleden