Categorieën: Nieuws

Mattias Gijsbertsen treedt af als wethouder

Mattias Gijsbertsen treedt af als wethouder. Hij wordt in april programmadirecteur van het overheidsprogramma ‘Geweld Hoort Nergens Thuis’ in Arnhem. Een programma van het ministerie van Justitie en het ministerie van Volksgezondheid. Hij maakt sinds 2014 namens GroenLinks deel uit van het gemeentebestuur.

Gijsbertsen  heeft Verbinding van het Sociaal Domein, Zorg & Veiligheid, Jeugd & Jeugdhulp, Volksgezondheid, Inkomen & Schulden en Beschermd Wonen & Opvang in zijn portefeuille. Daarnaast is hij wijkwethouder voor het stadsdeel Oost.Al tijdens zijn studie was Gijsbertsen actief bij GroenLinks als voorzitter van de Groningse tak van DWARS, de jongerenorganisatie van de partij. In 2006 trad hij toe tot de gemeenteraad. Later werd hij lijsttrekker van de partij en fractievoorzitter.

“Geweld Hoort Nergens Thuis” verzorgt de landelijke aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. “Het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel misbruik is al snel een van de prioriteiten in mijn wethouderschap geworden,” aldus Gijsbertsen. “Honderdduizenden kinderen en volwassenen voelen zich niet veilig in hun eigen huis, en ondervinden daar hun hele leven lang de negatieve gevolgen van. Mijn nieuwe functie geeft me de kans om op landelijk niveau te proberen hier verandering in te brengen.”

Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt.

Harro Meijer

Bekijk reacties

  • Vreemde stap. Geweld hoort nergens thuis is een programma tegen huiselijk geweld en kindermishandeling van de overheid. (Volksgezondheid en Justitie). Geen bedrijf. Het lijkt me logisch het takenpakket van de wethouders nu ook op de schop te nemen. Dat maakt het makkelijker een vervanger te vinden. Het lijkt me dat hier ook wel meer speelt dan alleen een carrière switch.

  • Groningen is een zinkend schip met deze jochies zonder enig levenservaring. Beleid dat totaal is doorgeslagen. Ook totaal onbekend met Groningen. Wij wensen Mattias daarom veel WIJSHEID in zijn verdere loopbaan in zijn randstad.

    • Hoezo onbekend met Groningen? Gijsbertsen woont hier al 18 jaar en is bijna zes jaar wethouder geweest. Hoe lang moet je in Groningen wonen om er bekend mee te geraken?

  • Even voor alle duidelijkheid, gemeentelijke politici zitten er allemaal voor hun carrière en niet uit principes, daarom hebben mensen ook steeds minder vertrouwen in politici.
    De meesten zitten er een paar jaar en stemmen mee in zaken die Groningen nog tientallen jaren zal dragen, het zal hun een rot zorg zijn aangezien zij al weer in een ander deel van het land zit om daar hetzelfde te doen.

  • Mist Groningen weinig aan. Hopelijk nu eens een wethouder die wel problemen onder de ogen durft te zien en actie onderneemt

  • Gijsbertsen had niks met Groningen. Wel met een utopie waaraan hij niet twijfelde. Voor het feit dat heel veel Groningers zijn ideaal niet deelden, was ie blind en doof. Echte GroenLinkser wat dat betreft. Overal waar ze komen zullen ze hun universeel geldende grote gelijk er doorrammen.

    Ga hem absoluut niet missen. Tijd voor Groningers in het stadhuis. Eén van de redenen dat Groningen zo verwondt is (waar zijn bijvoorbeeld de voorheen Groningen definierende zichtlijnen op de Olle Grieze gebleven?) Is dat allerlet enorm van zichzelf overtuigde types, hier komen studeren en dan binnen een paar jaar hier gemeenteraadslid gaan spelen. Ze kunnen bij wijze van spreken Ulgermaborg en Laanhuizen nog niet uit elkaar houden.

    Toen Chakor in Forum Image tijdens laatste verkiezingsafvond van Nynke Homan hoorde datze eerste getelde stembureau gewonnen hadden (Dorkwerd), antwoordde deze rechtse dame met "waar ligt dat?".

    # Arm Groningen.

  • Inderdaad @Doe . Mattias als vervend voorstander Forum en Warmtestad. Wij de sores en hij is weer teug in de Randstad. Zo gaat het al decennialang.

  • Honderdduizenden, dat is best wel veel. Hoeveel honderdduizenden? Of zit er niet zoveel verschil tussen een honderdduizendtal meer of minder? Ik hoop dat hij het goed in kaart gaat brengen.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

55 seconden geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

3 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

3 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

3 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

6 uur geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

6 uur geleden