Categorieën: Nieuws

Raadslid Mariska Sloot stopt per direct

Mariska Sloot neemt afscheid van de gemeenteraad, het raadslid van de Stadspartij Groningen, geeft per direct haar zetel op.

”Na tien jaar als een leeuw te hebben gevochten voor het mij zo dierbare Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren mis ik motivatie om mij voor deze raad in te zetten. Ik kom daarom tot de conclusie dat het tijd wordt om een andere weg in te slaan.” zegt Sloot. Ze wordt opgevolgd door René Stayen. Mariska Sloot was één van de oprichters van Gezond Verstand Haren en zat sinds 2010 in de gemeenteraad van Haren.  In 2014 werd zij wethouder. “Zoals iedereen weet was de gedwongen herindeling van de gemeentes Groningen, Haren en Ten Boer zeer tegen de zin van Gezond Verstand Haren en de meerderheid van de bevolking van Haren. Ik had gehoopt dat een rol als volksvertegenwoordiger in de nieuwe gemeente mij de mogelijkheid kon bieden om Haren te helpen beschermen tegen rigoureuze maatregelen die voortvloeien uit deze herindeling. Helaas is gebleken dat ik daar geen meerwaarde kan bieden.”

Fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij: “Mariska zet zich altijd met veel energie ergens voor in. De mensen in Haren zullen dat bevestigen. Maar ik snap dat het er nu even niet in zit.”

René Stayen is als voormalig fractievoorzitter van Algemeen Belang Ten Boer een ervaren kracht als het gaat om de lokale politiek. “ Vooral het behoud van de voorzieningen en de identiteit van de buitendorpen moet geborgd worden. Verder wil ik mij bezighouden met de aardbevingsproblematiek.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ik zal er een traan om laten.
    Deze dame was er niet op uit om zo goed mogelijk de voormalige gemeente Haren in de nieuwe te laten opgaan. Het enige waar ze mee bezig was om kleine onvolkomenheden enorm op te blazen zonder zich gehinderd te voelen door de feiten. Alleen maar Calimerogedrag en gezeur en vervolgens niets bereiken.

  • Je krijgt natuurlijk wat minder aandacht in zo'n grote gemeente dan in de raad van Haren. Bovendien keren mensen die wethouder zijn geweest zelden terug in de gemeenteraad. Een gevoel van machteloosheid en het is lang zo leuk niet meer als je snapt waarom bepaalde besluiten genomen worden.

  • De gemeente haren is gewoon verleden tijd. De grote Stad zal wel beslissen wat het beste is om die nieuwe wijken naar de hand te zetten. En om de belastingen daar nog even flink te verhogen omdat daar wellicht nog wat te halen valt nadat de Stadjers elk jaar ook steeds meer betalen voor hobby projecten. Terugdraaien zal nooit meer lukken, of elke inwoner van Haren moet in gele hesjes de straat opgaan en gaan rellen. dat zie ik ook niet gebeuren.

Recente berichten

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

54 minuten geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond is een scooter aangereden door een auto bij Sportcentrum Europapark. Dat schrijft RTV Noord. …

1 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

3 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

4 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

5 uur geleden

Fietser lichtgewond door botsing in Lewenborg

Bij een ongeluk met een personenauto in Lewenborg is maandagmiddag een fietser lichtgewond geraakt.  (meer…)

5 uur geleden