Lijnbus ramt personenauto op het Hereplein

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Op het Hereplein is dinsdagochtend een heftige aanrijding geweest tussen een personenauto en een lijnbus. De inzittenden van de personenauto raakten daarbij gewond.

De twee bestuurders van de voertuigen werden nagekeken door ambulancepersoneel. Een inzittende van de personenauto is meegenomen naar een ziekenhuis.

Bij het ongeval raakten zowel de personenauto als de lijnbus behoorlijk beschadigd. Deze zijn door een berger afgesleept.

De politie zal onderzoek doen naar de precieze toedracht van het ongeval.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Deel dit artikel:

 1. De bus heeft daar voorrang. De Auto dacht natuurlijk ik rij op een rotonde, maar het is geen rotonde. Het zijn twee halve rotondes met een busbaan er overheen.

 2. Ten eerste was de automobiel bestuurder met iets anders bezig terwijl hij/zij een zebrapad nadert met daarbovenop haaientanden, als je gefocust je auto bestuurd gebeurt dat gewoon niet.
  Rijbewijs afnemen en verbod op autorijden geven voor het leven voordat diegene op een dag iemand doodrijdt.

 3. Het is een wonder dat er niet meer ongelukken gebeuren op dat punt, de buschauffeurs rijden vreselijk agressief, als je de weg oversteekt, of het nu met de auto, fiets of lopend is, ben je als het ware een soort van target voor de bussen.

 4. Dat kun je zo niet stellen @K. Vaak. Het woord ‘ramt’ zegt niks over de schuldvraag.
  Wat je hoogstens zou kunnen zeggen dat dat woord te maken heeft met de grootte en de massa van een bus en dat er daardoor sprake is van ‘rammen’, oftewel, daardoor was de klap enorm.
  OOG heeft zeker geen conclusie klaar. Da moet er toch echt iets staan als ‘geen voorrang verlenen’ en dergelijke.

 5. mensen die totaal niet snappen wat je allemaal voor gekken tegenkomt op de weg als je een bus bestuurd die nodig ik graag uit om eens een dag met me mee te rijden. wij als beroepschauffeurs halen vaak de ongelukken er nog uit omdat we meestal zien wat bestuurders van een personenauto (of fiets) van plan zijn te gaan doen. een beroepschauffeur scheurt niet, en beseft heel goed wat voor kostbare lading hij aan boord heeft (misschien wel jullie kinderen of klein kinderen)
  de mensen die dit schrijven die zijn vaak het probleem in dit verhaal. neem anders eens een proefles voor bus of vrachtwagen, na 1 les praat je wel anders

 6. Aan E.V., ik kan niet over de situatie in algemene zin praten maar wel degelijk over de situatie bij het Hereplein, wij hebben daar kantoor, en a) moeten we zelf vaak de weg met de auto (of wandelend) oversteken en b) hebben we zicht op die plek, misschien bent u de uitzondering op de regel maar de bussen rijden daar werkelijk kneitershard.

 7. E V ….. Goed verhaal over een proefles, ik ben net begonnen aan een opleiding tot buschauffeur, ik snap je tekst. Betreft de reactie van J. van Marle …… Ik snap als je uit een ooghoek kijkt dat een bus hard kan rijden, echter een beroepschauffeur moet zich ook aan de wet houden en mogen maar 50 km p/u rijden binnen de bebouwde kom.

  Dit zullen ze ongetwijfeld doen, want de boetes zijn voor de chauffeur zelf als ze een overtreding maken.

  Zowel het Emmaplein als het Herenplein zijn zeer overzichtelijk zowel voor de bus als de auto, fiets e.d die van de “rotonde” gebruik moeten maken.

  Uit ervaring die ik heb uit de rijlessen op de bus is dat auto’s niet graag achter een bus willen rijden en er graag ervoor willen schieten, en als je dan het risico wilt nemen om dan mogelijk geramd te willen worden door een bus terwijl de voorrang daar duidelijk is kijk je als een andere bestuurder niet goed uit.

 8. MAG DIT?
  Wat vindt Willem Vlakveld van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid hiervan?

  ==

  Er staan de laatste tijd foto”s van ongelukken op deze OOGTV site.
  Nou, dames en heren, trek je mouwen maar in.

  Ik heb twee uur geleden naar een YOUTUBE filmpje gekeken over die afgrijselijk lelijke en verkeersgevaarlijke elektronische reclameborden.
  De Groninger binnenstad heeft onlangs maar liefst 80 van die dingen gekregen.

  Maar … krijg nu wat!
  Rijdt er zojuist – bij de Vismarkt in Groningen – een Scootmobiel Shoprider Canbin met een enorme IPhone ACHTEROP voorbij!

  Niemand mag op de fiets de eigen mobiel bekijken.
  Maar zo’n afleidende reclame gast rijdt je knal voor je fiets!

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *