Geboren Groningse genomineerd als Amsterdammer van het jaar

nieuws
Foto: Jackie Mulder. Merel Huizinga.

De in de stad Groningen geboren muzikante Merel Huizinga maakt kans om Amsterdammer van het jaar te worden. Ze is genomineerd omdat ze mensen met elkaar verbindt met klassieke muziek.

Huizinga is 55 jaar en directeur van de Stichting Philomela in Amsterdam. Die stichting werd opgericht omdat mezzosopraan Huizinga voor de sultan van Oman had gezongen en een dag er na voor een verzorgingstehuis in Amsterdam. Zo ontstond het idee dat muziek ondanks het contrast voor iedereen is en verbindend is. Huizinga is familie van de Groninger historicus Johan Huizinga.

De uitreiking van de prijs door burgemeester Femke van Halsema is aanstaande zondag.

Stemmen kan hier.

Deel dit artikel:

  1. Er werken ook Brabanders bij OOG Sjoerd, die zitten in het complot. Nu hebben 20.000 Groningers op Merel gestemd, terwijl ze hier slechts 1 jaar gewoond heeft van haar 18e tot 19e. Brabant POWER!

  2. @Marc ..

    Er is wel iets raars aan de hand. Groningen krijgt ineens een kinderburgemeester met Nederlandse voorouders. En in Amsterdam kiest men een Amsterdammer van her Jaar met roots in Nederland. Terwijl ook Ahmed El Mesri was genomineerd. Dit is anders, dan wij het afgelopen decennia gewend waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *