Fietser gewond bij verkeersongeluk, snorfietser rijdt door

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk op het Europapad is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 56-jarige fietser uit Haren gewond geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 00.10 uur ter hoogte van de kruising met de Helperzoom. “Een fietser en een snorfietser zijn door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen”, vertelt Ten Cate. “De fietser is daarbij ten val gekomen, de snorfietser ging er echter vandoor.” Een ooggetuige laat aan OOG Tv weten dat hij en een aantal vrienden de snorfietser, een 42-jarige man uit de stad, hebben aangehouden. “Wij zagen hem rijden toen we onderweg waren naar huis. We zijn omgekeerd en door heel hard te fietsen konden we hem inhalen. We hebben hem staande gehouden en meegenomen naar de ongevalslocatie waar op dat moment al politie aanwezig was.”

Behalve agenten zijn op de plek van het ongeluk op dat moment ook ambulancemedewerkers gearriveerd. “Zij hebben het slachtoffer behandeld”, vult Ten Cate aan. “De man is daarna met onbekende verwondingen in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.” Agenten hebben bij de scooterrijder direct een blaastest afgenomen. “Een agent vertelde dat dat er niet goed uit ziet. De bestuurder is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau.” Op het bureau volgt een tweede blaastest waar met specialistische apparatuur exact kan worden vastgesteld hoeveel µg/l zich in het lichaam van een persoon bevindt.

Update:
De politie laat zaterdag weten dat de verdachte drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl