Categorieën: Nieuws

Fietser geschept bij verkeersongeluk op Hoendiep

Bij een verkeersongeluk zaterdagavond op het Hoendiep is een fietser gewond geraakt. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

Het ongeluk gebeurde rond 20.05 uur ter hoogte van de kruising met de Energieweg. “Hoe het precies kon gebeuren is nog onbekend”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Een fietser werd geschept door een wit bestelbusje. Daarbij knalde de fietser tegen de voorruit.” Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Terwijl politieagenten het overige verkeer in goede banen leidden ontfermden ambulancemedewerkers zich over het slachtoffer. “Deze is in een ambulance behandeld en daarna met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.”

Het bestelbusje liep bij het ongeluk flinke schade op aan de voorruit. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Fietsers zonder licht. Zelfs niet als het regent. Fietsers die geen hand uitsteken en dan ineens afslaan. Fietsers die overal tussendoor willen. Fietsers die rechts inhalen. Fietsers die niet weten van een ‘dode hoek’ is. Net als ‘Doe’ hierboven laten we wie de schuldige zou kunnen zijn hier maar in het midden.

  • Het is altijd oppassen met witte bestelwagens. Er zit altijd iemand in die haast heeft en weinig respect voor de veiligheid van medeweggebruikers en ze hebben ook nooit tijd om het ding een keer te wassen. Er moet immers geld verdiend worden, dat is het enige wat telt.

  • Fred, er zijn inderdaad ook fietsers die niet zo nauw nemen maar die veroorzaken niet een dodelijk ongeluk, autobestuurders die het niet zo nauw nemen zorgen voor dodelijke ongelukken en als je het rapport leest waarvan ik de link heb gegeven praat je wel anders.
    Aso rijders die gewoon een zebrapad negeren komt dagelijks honderden keren voor in onze stad, vele ongelukken hier in de stad gebeuren op het zebrapad, dat zijn de feiten.

    Van mij mogen ze iedereen die het zebrapad negeert het rijbewijs voor altijd in beslag nemen en dat ik zag als fietser, auto en motor rijder.

  • @Fred Laat me raden; zelf ben je verstokte automobilist en zit nooit op de fiets?
    Automobilisten die keren op de weg, automobilisten die meer oog voor hun telefoon dan voor de weg hebben, automobilisten die tegen het verkeer in rijden, automobilisten die over de vismarkt, grote markt of door de Folkingestraat scheuren, automobilisten die door rood rijden, automobilisten die te hard rijden. Ik zie het allemaal dagelijks gebeuren. Wonderlijk hoe heel normale mensen, op het moment dat ze in een auto stappen, transformeren in asociale eikels.
    Veel succes met je hobby. En mocht jouw tekort aan beweging lijden tot medische complicaties, dan betalen wij fietsers graag mee aan de kosten.

Recente berichten

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt…

1 uur geleden

Arrestatieteam houdt persoon aan na inval in containerwoning Vrydemalaan

Aan de Vrydemalaan is donderdagavond één persoon aangehouden in één van de containerwoningen voor studenten.…

2 uur geleden

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

13 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van de Laan Corpus den…

13 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

14 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

16 uur geleden