Categorieën: Nieuws

Ernstig verkeersongeluk Odenseweg: snorfietser zwaargewond

Bij een ernstig verkeersongeluk op de Odenseweg is vrijdagmiddag een snorfietser zwaargewond geraakt. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

Het ongeluk vond plaats rond 14.50 uur ter hoogte van de kruising met de Sint Petersburgweg. “Het gaat om een aanrijding tussen een auto en een snorfiets”, vertelt Raymond Meter van de incidentenwebsite meterfotografie.nl. “Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren is onbekend.” Hulpdiensten waaronder een ambulance, de politie en een traumahelikopter waren snel ter plaatse. “Ook de brandweer is uitgerukt. Zij hebben schermen geplaatst om het ongeluk af te sluiten voor mensen die staan te kijken.”

Tekst gaat verder onder de foto

Hulpverleners verlenen eerste hulp. Ambulancemedewerkers krijgen daarbij hulp van het MMT die met een helikopter ter plaatse zijn gekomen. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Met spoed naar het ziekenhuis
Rond 15.20 uur meldt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl dat het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht. “Een arts van het MMT, het Mobiel Medisch Team, reist met de ambulance mee. De ziekenwagen is met zwaailicht en sirene ingeschakeld vertrokken.” Vanwege het ongeluk is de Odenseweg tussen de Sontbrug en de kruising met de N46 volledig afgesloten. De politie is inmiddels begonnen met een onderzoek naar de toedracht.

Derde ongeluk deze week
Het ongeluk vrijdagmiddag op de Odenseweg is het derde ongeluk dat deze week op die locatie plaatsvindt. Afgelopen woensdag werd een fietser geschept door een automobilist. De fietser raakte daarbij gewond. Later op de dag botsten in de straat twee auto’s op elkaar. Een automobilist remde voor een aantal voetgangers die bij een zebrapad overstaken. Een achteropkomende automobilist zag te laat dat er geremd werd waardoor een kop-staart botsing het gevolg was. Niemand raakte hierbij gewond.

Noot:
Aanvankelijk werd in dit artikel gesproken over een scooterbestuurder die gewond was geraakt. Dit blijkt een snorfietser te zijn.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Er rijdt daar zoveel verkeer dat je je leven daar niet zeker bent bij het oversteken. Daarnaast kan je als automobilist op dat stuk flink gas geven omdat daar toch nooit en te nimmer snelheidscontroles gehouden wordt en de weg kaars recht is. Ik durf dan ook wel te beweren dat er daar nog veel meer ongevallen gaan gebeuren

Recente berichten

Fietser gewond na botsing met scooter op Aweg

Op de Aweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. De…

10 minuten geleden

Dit is wat je meemaakt tijdens Stukafest Groningen

Een cultureel festival verdeeld over vijftien studentenkamers in de stad op donderdag 2 mei. Leonie…

33 minuten geleden

Meer treinen van en naar Stad op Bevrijdingsdag

Voor bezoekers van de Bevrijdingsfestivals zet Arriva komende zondag meer treinen in. Als het nodig…

1 uur geleden

Brandweer bevrijdt jongetje wat met hoofd vastzat in hek (update)

Aan de Timorstraat heeft de brandweer dinsdagmiddag een kind bevrijd uit een hekwerk. Het kind…

1 uur geleden

Het Heelal Deze Maand: de beste tijd om sterren te kijken

De sterrenhemel is voor veel mensen erg interessant en dat geldt zeker voor sterrenkundige Jeffrey…

2 uur geleden

PKC’83 profiteert van straf die WKE’16 van KNVB kreeg: Twee punten in mindering

De KNVB heeft voetbalvereniging WKE'16 uit Emmen een straf van twee punten in mindering gegeven.…

3 uur geleden