Categorieën: Nieuws

‘Contributie jeugdspelers FC Groningen moet in breder licht gezien worden’

Jeugdspelers van FC Groningen gaan vanaf volgend seizoen 250 euro per jaar contributie betalen. Momenteel betalen jeugdspelers nog geen eigen bijdrage. RTV Noord bracht het nieuws maandag naar buiten, wat online wat reacties opriep.

In de uitzending van Kon Veel Minder de Podcast van deze week lichtte Bas Kammenga, woordvoerder van FC Groningen het besluit toe. “Als er euro’s bij staan is dat natuurlijk interessant. Je moet dat wel in een breder licht zien en het heeft te maken met de herinrichting van de opleiding. Momenteel hebben we vijf teams in de opleiding en dat zullen er volgend jaar zes zijn. De begroting van de opleiding blijft volgend jaar hetzelfde, 1,6 miljoen euro. Je kunt al een klein beetje uitrekenen, als er een team extra in wil vlechten dan moet je keuzes maken, en daar horen ook financiële consequenties bij.”

“Ik moet wel benadrukken dat het een bijdrage is in de kosten die wij maken voor spelers. We hebben ongeveer 100 spelers in de opleiding, de begroting is 1,6 miljoen dus we investeren gemiddeld per jaar al zo’n 16.000 euro in een speler. We hebben de ouders uitgenodigd en die waren in groten getale bij de informatieavond. Hoofd opleiding Peter Jeltema heeft toen het hele nieuwe beleid uitgelegd, en er was met name wel begrip bij de ouders,” vertelde Kammenga.

Voor ouders die eventueel niet in staat zijn dergelijke bedragen te betalen, bestaan er in ons land fondsen en subsidies. Ook kan FC Groningen die ouders helpen.

Wouter Holsappel

Bekijk reacties

  • M.a.w. de burger gaat via de fondsen meebetalen aan BVO, hoe lachwekkend wil je het hebben. Nu wachten op andere BVO's in de buurt die de talenten gaan ophalen.
    Gewoonweg lachwekkend dat je voor 25.000 euro deze ingreep doet, de jeugdspelers zijn de aorta van de FC Groningen.

  • Ben ik de eerste die bij dit verhaal zijn wenkbrauwen fronst. Zowel de ouders als de kinderen daarvan worden hier moreel gechanteerd. Kun je als ouder zeggen tegen je zoon, blijf maar bij je oude club voetballen, want dan kan je zusje ook nog lid blijven. Het is niet alleen de contributie, en dat weet men bij de FC ook, het is 7 dagen in de week klaarstaan als ouders om tegemoet te komen aan de eisen van de FC. Het gehele gezinsleven draait namelijk om het voetbal van je zoon, een gigantische opoffering. En nu moet je ook nog eens hiervoor betalen. Die fondsen en subsidies voor ouder die niet kunnen betalen, kunnen de ouders een beroep doen op de Stadjerspas misschien.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

8 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

9 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

10 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

10 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

12 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

13 uur geleden