Campus Fryslan krijgt er een tweede bacheloropleiding bij

nieuws

Campus Fryslan, de RUG-campus in Leeuwarden, krijgt naast het bestaande University College een tweede bacheloropleiding, op gebied van ‘data science and society’. Dat meldt de Universiteitskrant.

Dit maakt de Friese campus van de RUG bekend, na gesprekken met lokale en regionale politici over de toekomstplannen. Naast de nieuwe bachelor gaan ook nieuwe masterprogramma’s en korte onderwijsprogramma’s van start.

Onlangs bleek dat de instroom van studenten aan de campus achterblijft bij de prognoses. Er waren dit jaar maar 200 aanmeldingen, terwijl er 600 verwacht werden. Dat betekent een tegenvaller voor de provincie, die ruim 17 miljoen euro in de campus investeert. Toch blijft men optimistisch: ‘Alle partijen zien een uitstekende toekomst voor Campus Fryslân, ook als het langer mocht duren dan oorspronkelijk gedacht om de beoogde studentenaantallen te realiseren’, schrijft de universiteit.

Om die toekomst nog beter in kaart te brengen, zetten de provincie Friesland, de gemeente Leeuwarden en de universiteit gezamenlijk een extern onderzoek uit naar de regionale impact van de activiteiten van de Friese campus. Dit onderzoek moet na de zomer klaar zijn.

Deel dit artikel: