Categorieën: Nieuws

Woontoren De Hoogte zo goed als klaar

De woontoren in De Hoogte langs de noordelijke ringweg, de Helix, is zo goed als klaar. In het gebouw zijn 222 wooneenheden voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud.

Het gaat om sociale wooneenheden met een huurprijs tussen de 400 en 550 euro. De appartementen worden van binnen nog afgewerkt en worden vanaf het voorjaar bewoond. Het gebouw is ongeveer zeventig meter hoog met 22 verdiepingen en is energiezuinig en gasloos. Rond de Helix komt een parkje. Dat ligt boven de ondergrondse fietsenstalling van de flat. De bomen zijn deze week geplant en de banken worden de komende dagen geplaatst.

De hekken rond de woontoren zijn inmiddels verwijderd en daarmee zijn de fiets en wandelpaden rond de Helix weer bereikbaar,

Het was de bedoeling dat de Helix er eerder zou staan, maar door de crisis, duurde het langer. Met het afronden van bouw van de flat zijn de bouw en renovatieactiviteiten in De Hoogte, die meer dan tien jaar duurden, voorlopig afgerond.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wooneenheden. Klinkt hetzelfde als een megastal in de bio-industrie. Soort van varkensflat dus. Bah!

  • 'Vraagteken'

    Vroeger had je de 'Van Dam eenheden'(genoemd naar Marcel van Dam). Ook speciaal bedoelt voor een één of 2-persoonshuishouden

  • Wat een lelijk gebouw inderdaad! Het zoveelste gedrocht in de stad! Wie bij de gemeente geeft toch de vergunningen af voor zo'n gedrocht als dit gebouw en dat nieuwe gedrocht in de binnenstad genaamd 'Gain Porum'...?

    Deze persoon/personen moet(en) wel écht ladderzat zijn geweest bij de beslissing voor afgifte van deze vergunningen..... Dit gebouw en het 'Gain Porum' is toch geen architectuur meer te noemen mensen...?!

  • Met dit soort fantasieloze grauwe (hoog)bouw wordt Groningen zo onderhand een soort van Pyongyang aan het diep. Daar gaan die paar boompjes en bankjes weinig aan veranderen. Maar ja, groen is iets voor erbij, omdat het moet.

  • Mooie plek om vol te stoppen met jonge alleenstaande asiel zoekers. Die moeten binnen 10 week na goedkeuring van hun status papiertjes al een huis hebben. ze kunnen er flink wat in kwijt.

  • @Y Visser

    Met de gezinshereniging op komst, lijkt me dat niet zo praktisch. Bovendien zijn de voorwaarden, een huis waar 4 asielzoekers in terecht kunnen, zodat de kosten kunnen worden gedeeld. En zodoende ook niet in aanmerking zullen komen voor huurtoeslag.

  • Het lijkt wel of er een lading modder vanuit een vliegtuig op dit gebouw is gestort... Werkelijk niet om aan te zien vind ik!!

  • Beijk hem eens in het echt, ik vind het wel een mooi gebouw, al zou ik er niet willen wonen, veel te kleine ruimtes, geen balkon en alleen maar jongeren. Zal wel de nodige overlast gaan geven.

Recente berichten

Joost uit Haren kan niet meer douchen en koken in zijn eigen huis door alle origami: ‘Het gaat nooit vervelen’

Joost Langeveld uit Haren is al twintig jaar bezig met origami. Door deze 'uit de…

51 minuten geleden

Koning Snacks neemt afscheid van kraam in Ulgersmaborg en neemt intrek in voormalig pand Cafetaria Doornbos aan Paterswoldseweg

Snackkraam Koning Snacks sluit zijn deuren op maandag 13 mei aan de Akeleiweg in Ulgersmaborg.…

1 uur geleden

Mishandeling en steekpartij bij Hoofdstation, minderjarige raakt gewond

In de nacht van donderdag op vrijdag, rond middernacht, is een minderjarige jongen uit Roden…

2 uur geleden

GSb doet na een tien jaar weer mee aan universiteitsverkiezingen: ‘Het moet gewoon democratischer’

De Groninger Studentenbond (GSb) doet komende maandag, voor het eerst in tien jaar, weer mee…

3 uur geleden

McDonald’s Herestraat tijdelijk ontruimd na gebruik pepperspray

De McDonald's aan de Herestraat was donderdagavond korte tijd ontruimd omdat er met pepperspray was…

13 uur geleden

Vrijdag start mistig, overdag veel zon; weekend ook zonovergoten

Vrijdagochtend lossen mist en nevel snel op. De dag begint zonnig, met in de loop…

13 uur geleden