Categorieën: Nieuws

Veel vernielingen in de wijk Selwerd

De afgelopen twee weken was er een groot aantal incidenten in de wijk Selwerd. Enkele daarvan hebben het nieuws gehaald, maar er is méér gebeurd, aldus een wijkbewoner.

In de nacht van 14 januari werd ingebroken in wijkrestaurant De Duindoorn. In de nacht van 16 januari werden stenen door een ruit van de Kornoeljeflat gegooid, waarbij gewonde viel. Deze feiten hebben het nieuws gehaald.

In de nacht van 20 januari is pur gespoten op het fietspad langs de Ringweg, op de gevel van de Kornoeljeflat en een bushalte aan de Bottelroosstraat. Op 19 januari overdag is een poging tot brandstichting gedaan in brievenbus van PostNL aan de Beukenlaan. De flat Dragant kreeg te maken met stenen en eieren tegen de ruiten.

In de nacht van 22 januari is ingebroken in de caravan van VanTosties op het terrein van Wijkbedrijf Selwerd, en zijn banden lek gestoken van een auto aan de Gelderse Roosstraat. Een nacht later waren er opnieuw vernielingen bij Dragant en Wijkrestaurant De Duindoorn.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Selwerd was vroeger een wijk waar je als bewoner een beetje normen en waarden had, je kwam er niet zomaar te wonen en het was een deftige wijk. Nu de woningbouwverenigingen er werkelijk van alles in gegooid hebben is Selwerd een vreselijke wijk geworden waar tuig en asocialen wonen. Nee, natuurlijk niet iedereen, maar u begrijpt vast wat ik bedoel.

  • Selwerd is geen vreselijke wijk geworden, er woont vast een klein percentage tuig en dat is net als in een voetbalstadion het deel wat de aandacht krijgt. Ik woon al 16 jaar in Selwerd, net als in elke grote stad gebeurt er rottigheid maar de reactie van Joop is zwaar overtrokken.

    Maar dat lijkt tegenwoordig ook een trend, van dat Twitter geschreeuw over hoe slecht en verrot alles is. Beetje nuance, daar is nog nooit iemand minder van geworden.

  • Helemaal mee eens Selwerder. En wie zegt dat deze reeks vernielingen, inbraken, brandstichtingen door inwoners van Selwerd zijn gepleegd? Ik zoek het in de hoek van dronken studenten, verveelde jongeren.

Recente berichten

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

2 uur geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

3 uur geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

3 uur geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

4 uur geleden

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden in de stad verschillende activiteiten plaats. (meer…)

4 uur geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

5 uur geleden