RUG: Kwart Nederlanders bereid tot geweld tegen overheid

nieuws
Foto Erick Bakker.

Een kwart van de Nederlandse bevolking steunt geweld tegen de eigen overheid. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

De onderzoekers noemen dit vanuit het oogpunt van de nationale veiligheid zorgelijk. Het onderzoek werd gedaan voor het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum onder 1200 Nederlanders. Dat onderzoek ging over de mening van Nederlanders over asielzoekers. Vooral de tegenstanders van migratie zijn bereid tot geweld.

Volgens het onderzoek is de opvang van asielzoekers een minder groot probleem dan gedacht. Rond AZC’s zijn weinig problemen en de meeste buurtbewoners zijn er positief over. Wanneer er problemen zijn bij asielzoekerscentra, dan worden die vooral veroorzaakt door mensen uit de zogeheten veilige landen, aldus de RUG.

Deel dit artikel:

 1. Nou Marcus, links Nederland is decennialang geleden gelijk gestart met het in brand steken van in hun ogen tegenstanders, als destijds Rara met de Makro vestigingen deed en met het uitmoorden van tegenstanders, iets met Volkert van der G……..

  On topic:

  Enkele decennia geleden is men bij de politie academie gestopt met het selecteren van adspirant agenten op uitstraling, voorkomen en geschiktheid, om over te stappen op selectie op basis van een afspiegeling van de bevolking uit de maatschappij. Gelijktijdig is toen ook ontzag en respect voor oom agent verdwenen, om plaats te maken voor je en jij. De georganiseerde misdaad heeft de slag in dit land inmiddels gewonnen, de “gewone man” op straat heeft mede hierdoor nu ook schijt aan diezelfde agent gekregen, zelfs jeugdigen plegen geweld tegen politie en overige hulpverleners alsof het de normaalste zaak van de wereld is geworden.
  Terug naar de oude opleidingseisen van en politieagent welke ontzag en respect uitstraalde, zal een begin kunnen gaan worden om dit geweld deels te gaan stoppen, als dat ooit nog gaat lukken.

 2. @sjoerd, de zogenaamde linkse partijen verkwanselen het socialistische gedachte goed en dat is ingezet door de overleden salon socialist Win Kok.
  Voor de rest wil ik iedereen die boe roept tegen de linkse partijen ( 99,9 procent van de Nederlanders weten overigens niet eens waarom ‘iets’ links is en het ontstaan van deze term )even in ogenschouw nemen dat de VVD veruit in de meeste kabinetten na de WW2 zat.
  En jullie vragen je nog steeds af waarom de portemonnee steeds zo leeg is in de laatste week van de maand.( ik lach me rot )

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabinetten_sinds_de_Tweede_Wereldoorlog

 3. @DOE

  En telkens komt de PvdA er mee weg. Zelfde mbt de woningnood in Groningen, waarin de lokale PvdA een mooie sier probeert te maken. Van der Schaaf enige tijd geleden ‘ze weten Groningen wel te vinden’ terwijl de buitenlandse student is gelokt met een marketingprogramma in het buitenland. De ‘pandjesbaas’ vervolgens een gat in de markt heeft gezien en om die reden heel veel van onze huizen hebben opgekocht en omgebouwd tot studentenwoningen. Dezelfde Van der Schaaf nu ‘het vastgoed pakt nu wel veel winst, waarin de verplegers en onderwijzers niet meer welkom zijn in de stad waar ze werken’.

  Er komen zo langzamerhand nare randverschijnselen aan het licht, zoals koopkrachtverlies voor menigeen. Dit in een stad met de laagste inkomens! Waarin zelfs de Bijenkorf niet meer kon overleven wegens hun ietwat hoger segment. Het zet ‘ze’ niet tot nadenken!

  En ondertussen blijkt er geen oppositie te zijn, om Van der schaaf met dat soort uitspraken op de vingers te tikken. Onderuit te halen. Ook 100% niet, terwijl deze partij ongestoord van niemand iets zou moeten aantrekken en met een gestrekt been erin.

  De Hanze en de RUG vieren al sinds 2009 hoogtij in de raad. Het gaat nergens anders meer over sindsdien. Alles is op de studenten gericht. Omdat men er nog steeds vanuit gaat, dat zij de toekomst van Groningen zijn. Mogelijk kunnen worden aangezet tot een nieuwe werkgelegenheid. Maar ook als mogelijkheid vanuit het stadsbestuur om de student te vrijwaren als excuus. Het blijft gokken! Maar gaandeweg is de stad alsmaar armer geworden!

 4. Ja …men zegt niet voor niks @mac Ra(a)r/a en dom Volk(ert) dat linkse gespuis ..
  geestelijk gestoord zijn ze.
  Met hun kokerblik naar de samenleving “van zich afkijkend” is elke zelfreflectie al decennia zoek.
  Stapelgekke mafklappers zijn het en een gevaar voor de rest van de samenleving.

 5. Als ik iemand een Nazi noem kan die persoon opeens niet meer praten? Nou dan kom ik in de verleiding jou ook een Nazi te noemen Middenweg.

 6. Ik begrijp het onderzoek niet helemaal. De stelling zou zijn: een kwart is bereid geweld te gebruiken tegen de overheid. Slechts 1200 mensen zijn betrokken bij dit onderzoek op een bevolking van meer dan 17 miljoen. Vervolgens gaat het artikel niet meer over geweld tegen de overheid maar over asielzoekers. En om het nog gekker te maken, wordt er een foto bij geplaatst van de boerenprotesten. Man man man, wat is dit voor journalistiek en wat is dit voor flutonderzoek van de universiteit. Stemmingmakerij, daar zou OOG tv toch niet aan mee moeten doen.

 7. Tja …Joop …
  Daar leg je nou pressies eventjes de vinger op de zere plek..want niet stemmingmakerij ..maar Das Gutmensch Gefühl daar lopen de linkse rakkers mee te koop.
  Wij zijn goed ..en de rest is fout.
  Je kunt met onderzoeken zoals deze er niet vanuit gaan dat men eerlijk en oprecht..de vragen invult.
  Links zou bijvoorbeeld zeggen ( denk ik) Geweld ..? dat doen wij niet en zullen we nooit doen ..
  En dan kun je met voorbeelden komen over Rara en Volkert v der Graaf ..die bewijzen namelijk het tegenovergestelde.
  Heb ik het niet eens over Antifa ….., en andere geestelijk “wat verwrongen geesten” die als je maar hard genoeg schreeuwt ( de anderen..anders denken dan zij) niet meer horen en dus overschreeuwen.
  Toch..heb ik heb hier een sprekend( schreeuwend) voorbeeld van..deze wil ik U niet onthouden .
  Beeld en geluid zeggen meestal meer dan ..een verteld cq getypt verhaal.
  Als ik het over gestoord heb ..dan kunt U zich hier wel een beeld bij fantaseren maar echt op inleven ..nee ..dat zal toch wel wat moeilijker zijn.
  Heb ik hier het voorbeeld van wat men een links georiënteerd persoon zou noemen : https://youtu.be/4TKmIXRo_Vc

  En nee @mac…. even terug refererend aan een eerder bericht ooit gepost door mij over dit onderwerp ..HET IS GEEN VROUW..
  De opmerking richting Middenweg zegt meer dan genoeg.
  Ook wordt weer bevestigd in welke hoek we jou terug kunnen vinden.
  Zou je een lijstje willen maken van iedereen die jij een Nazi zou willen noemen @mac ?
  Maak van je hart geen moordkuil ..gooi het naar buiten ..( net als Felix) ..
  Het zal je verrassend gemakkelijk afgaan vermoed ik.
  Jij bent een kei in de vrijheid van mening te verdedigen.
  Vooral die van jouzelf.
  De anderen moeten hun klep houden vooral die jou regelmatig een goed onderbouwde weerwoord geven ..want dat zijn toch allemaal Nazi’s ?
  Voor een ieder …
  Een prettig weekend en de vriendelijk groeten van René
  Ps…@mac
  Ik stem PVV…maar dat wist je al .

 8. Wie is geen vrouw? Marjolein Faber? Dat wil ik best geloven René. Ik vind het wel een beetje hypocriet van je dat je de hele tijd met kwalificaties loopt te strooien en dan mag ik het niet over Nazi’s hebben. Die ik trouwens hier niet specifiek benoem, maar kennelijk voel je je aangesproken. Een voorbeeldje van jouw uitspraak waar ik het woord Nazi’s vervang:

  “De anderen moeten hun klep houden vooral die jou regelmatig een goed onderbouwde weerwoord geven ..want dat zijn toch allemaal gutmenschen.”

 9. “Nou dan kom ik in de verleiding jou ook een Nazi te noemen Middenweg.”
  En jij zou deze niet specifiek benoemen @mac .?
  En …IK … zou dan de Hypocriet zijn ?
  Sure …sure ..

  En mijn opmerking over het weekend blijft rechtop @mac.. zelfs voor jou .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *