Paarden tijdens Groningens Ontzet verdwijnen van drafbaan

Het Peerdenspul tijdens het Groningens Ontzet op 28 augustus verdwijnt van de drafbaan in het Stadspark.

De paarden moeten plaats maken voor het dansfestival Hullabaloo. Het dansfeest zou een grotere aantrekkingskracht hebben. De hippische evenementen gaan naar de Ossenmarkt. Bijna alle activiteiten, uitgezonderd de dressuur, kunnen daar ook gehouden worden.

Harrie van Ham, voorzitter van Vereniging van Volksvermaken Groningen, snapt dat het Groningens Ontzet gemoderniseerd moet worden en is blij dat Peerdenspul voor de paardenliefhebbers behouden blijft.

Jan Peutz, bestuurslid van Volksvermaken reageerde wel teleurgesteld, omdat er een einde komt aan 161 jaar traditie. Maar Peutz zag het aankomen en heeft wel begrip voor het besluit. .