AFGELOPEN: FC Groningen – Ajax (2-1)

nieuws

Voor sommigen de wedstrijd van het jaar.. FC Groningen – Ajax! Kan FC Groningen zich sportief revancheren na het slechte spel in Enschede vorige week? Dat zal dan thuis moeten gebeuren tegen de landskampioen. volg het hier vanaf half 3.

AFGELOPEN! Het Hitachi-stadion gaat los! FC Groningen wint met 2-1 van Ajax.

90+1′ Vier minuten extra tijd.. Gaat FC Groningen drie punten over de streep trekken?

90′ OEF.. Memisevic en Asoro missen allebei de bal bij een hoekschop!

89′ Promes schiet over.

87′ Wat een kans voor FC Groningen: Memisevic laat een vrije trap lopen voor El Messaoudi. Laatstgenoemde loopt de bal naast.

86′ Wissel Ajax: Huntelaar speelt voor Lisandro Martinez.

85′ Wissel FC Groningen: Sam Schreck wordt vervangen door Ajdin Hrustic.

81′ FC Groningen staat na de twee defensieve wissels van Buijs met de rug tegen de muur. Ajax heerst. Nog tien minuten…

79′ Wissel FC Groningen: Doelpuntenmaker Kaj Sierhuis gaat naar de kant voor controleur El Messaoudi.

78′ Traoré kopt bijna binnen namens Ajax.

77′ Gele kaart voor Memisevic.

76′ Ajax is nu echt de sterkere ploeg. Het is nog een kwartier tegenhouden voor de Trots van het Noorden.

74′ Gele kaart voor Martinez.

.71′ DOELPUNT VOOR AJAX. Donny van de Beek schiet de aansluitingstreffer binnen voor de Amsterdammers.

68′ Wissel FC Groningen: Danny Buijs gaat voor zekerheid. Samir Memisevic vervangt Lundqvist.

65′ Babel met twee kleine mogelijkheden. FC Groningen is nog altijd de betere ploeg. Nog 25 minuten.

59′ Wissels bij Ajax: Gravenberch verlaat het veld voor Eiting en Siem de jong gaat zitten voor Lassina Traoré.

52′ DE TWEEDE VOOR FC GRONINGEN! Ramon Pascal Lundqvist scoort via de voet van Martinez. 2-0!

46′ De tweede helft is met dezelfde 22 spelers van start.

Rust. FC Groningen speelt sterk en staat door Kaj Sierhuis op 1-0.

44′ Na een overtreding van Babel voelt Zeefuik aan zijn arm. Het ziet er niet goed uit.

38′ Geel voor Tagliafico die Asoro (ongelukkig) neerhaalt.

37′ Oh Babel toch! De aanvaller heeft namens Ajax de grootste kans van de wedstrijd en verzuimt voor open doel binnen te schieten. Hier willen wij nog een herhaling van zien..

34′ Geen grote kansen van beide kanten. FC Groningen speelt goed en is dan ook echt de bovenliggende partij tegen de Amsterdammers.

25′ Sierhuis met dé kans op 2-0.. De spits krijgt de bal van Asoro en schiet de bal oog in oog met Varela tegen de keeper aan.

22′ Er wordt nu vuurwerk op het veld gegooid. Scheidsrechter Manschot legt het spel tijdelijk stil. De stadionspeaker waarschuwt het publiek: Mocht er nogmaals vuurwerk op het veld gegooid worden, zal de wedstrijd worden gestaakt.

16′ SIERHUIS DOET HET TEGEN AJAX! De spits passeert in de kluts Ajax-keeper Varela: 1-0!

7′ Lekkere actie van Daniel van Kaam die het middenveld van Ajax de baas is en voorgeeft op Lundqvist: zijn kopbal gaat voorlangs.

1′ Manschot heeft gefloten, onder de rook van vuurwerk zijn wij van start.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Lundqvist, Van Kaam, Schreck, Lundqvist; Asoro, Sierhuis

Opstelling Ajax: Varela, Dest, Veltman, Marrtinez, Tagliafico; Gravenberch, Van de Beek, De Jong; Babel, Tadic, Promes

Scheidsrechter: Jeroen Manschot