“Kap ruim 90 bomen op Zernike voorkomen”

De Stadspartij en de Partij voor de Dieren willen een spoeddebat om de kap van 92 bomen deze zomer op Zernike Campus te voorkomen.

De bomen moeten verdwijnen vanwege een verbetering van het onderwijscomplex van onder meer de Zernikelaan. Er komt een fiets en voetpad. Voor de bomen is al een kapvergunning afgegeven. Volgens beide partijen hoeven de bomen niet weg als de plannen wat gewijzigd worden.

De partijen zijn benaderd door Ward van der Houwen en diens collega Martin Specken. Beide onder andere docent industrieel product ontwikkeling aan de Hanzehogeschool. Volgens hen zijn er genoeg alternatieven voor een fiets en wandelpad waarbij de bomen wel kunnen blijven staan. Het plan wat nu op tafel ligt past volgens van der Houwen niet in de visie die de gemeente heeft uitgesproken. Namelijk dat er meer groen moet komen voor het geluk van de mens. Van der Houwen en Specken hebben zestien andere ontwerpen gemaakt waarbij het kappen van de bomen niet of nauwelijks nodig is. “Maak van de autoweg éénrichtingsverkeer, de weg kan dan worden gehalveerd en de andere helft kan worden gebruikt als fiets en wandelpad.” aldus van der Houwen.

Update: Het spoeddebat is aanstaande woensdagmiddag.

Deel dit artikel: