Intrillen damwanden Ring-Zuid gaat door op zaterdag; Herepoort verwacht veel overlast

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Combinatie Herepoort verwacht dat het intrillen van damwanden de komende maand vooral bij de Hereweg en de H.L. Wichersstraat voor veel overlast kan gaan zorgen. Daar wordt de komende weken ook op zaterdag tot 23.00 uur doorgewerkt.

Ook bij de Kempkensberg kunnen de werkzaamheden voor overlast gaan zorgen. De direct omwonenden hebben volgens de aannemerscombinatie een brief gekregen met meer informatie. Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan wordt ook zaterdag 15 februari gewerkt. Naast de overlast van het intrillen, worden er boringen uitgevoerd in de damwanden. Ook dit kan veel overlast veroorzaken. De boringen zijn nodig om de damwanden te verankeren.

Op de twee zaterdagen wanneer er gewerkt wordt (1 en 8 februari), wordt op de ringweg één rijstrook afgesloten. Vanaf Hoogkerk tot en met de afrit Europaweg. Al voor het Vrijheidsplein wordt het verkeer teruggebracht tot één rijstrook. Ook de toerit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein en de afrit Hereweg zijn afgesloten. Verkeer moet rekening houden met vertraging.