Grootste stijging woningprijzen provincie Groningen in veertien jaar

nieuws
Foto: Jeroen Stoop via: wikiportret.nl / WikiMedia (ccby-gfdl)

In de provincie Groningen stegen de prijzen van bestaande koopwoningen dit kwartaal het sterkste van alle provincies in Nederland, ten opzichte van een jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

De prijzen van bestaande koopwoningen waren in alle provincies hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De prijsstijging in de provincie Groningen bedroeg 8.4 procent. Het is de grootste prijsstijging in de provincie Groningen in 14 jaar tijd. In de overige provincies lag de prijsstijging tussen de 5,4 en 7,4 procent.

Ook het aantal verkochte woningen was steeg sterk. Groningen staat op plek drie van Nederland met een stijging van 7,4 procent, na Flevoland en Noord-Holland.

Deel dit artikel:

 1. Het is een onzinnig onderzoek omdat de woningmarkt niet opgedeeld is in de provincies.
  Het maakt heel erg veel verschil of je een huis in Beerta of in het aardbevingsgebied wilt verkopen of een huis in de Stad.
  In het laatste geval heb je de jackpot gewonnen, in de eerste gevallen ben je minder fortuinlijk.

 2. In de stad Groningen is het vrij gebruikelijk dat makelaars onderhands woningen verkopen aan hun bekende lieden welke deze voor verhuur in de vrije sector geschikt maken of ombouwen tot studio`s. Dat dit kunstmatig gecreëerde schaarste in de hand werkt, ook in Groningen stad en mede daardoor prijsopdrijvend is gaan werken is gelet op de stijging van de huizenprijzen duidelijk gebleken.

 3. @Middenweg
  Kun je hier een paar voorbeelden van geven?

  Ik kan me geen enkele reden voorstellen waarom een pandeigenaar ervoor zou kiezen om een makelaar onderhands een woning te laten verkopen wanneer dit niet de hoogste opbrengst zou genereren.
  Een makelaar zou dit echt niet zo snel doen omdat hij dan geroyeerd wordt als lid van zijn beroepsorganisatie omdat hij in strijd met de wet handelt of in strijd met de interne erecode.

  1. Meneer Middenweg,
   wij hebben uw reactie op de reactie van “Sjaak” niet kunnen vinden. Dat wil zeggen: wij hebben hem niet ontvangen. Het woord ‘censuur’ is hier dan ook niet van toepassing.

   de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *