Categorieën: Nieuws

“Gebrekkige communicatie rond hyperloop”

Omwonenden van het toekomstige testcentrum van de hyperloop bij Meerstad zijn boos over het gebrek aan communicatie. Dat bleek woensdag tijdens een informatieavond over de plannen in Scharmer.

Volgens het bedrijf Hardt Hyperloop, dat het testcentrum wil realiseren, is er sprake van een misverstand. De plannen bevinden zich nog in de voorbereidende fase. Er is tot nu toe enkel een tekening van de testbaan, die 2,6 kilometer lang moet worden. Door de buis worden goederen en misschien ook personen met snelheden tot 1000 km per uur vervoerd. Uiteindelijk moeten er door heel Europa van die buizen lopen.

Volgens de oprichters van het testcentrum maakt het voertuig in de buis nauwelijks geluid. De omwonenden zijn echter bang dat het uitzicht verpest wordt en dat er veel meer verkeer door hun woongebied komt. De komst van het testcentrum hangt onder meer af van eventuele subsidies van het rijk. Het testcentrum gaat minstens 25 miljoen euro kosten.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Weer zo'n gevaarlijke 'er is nog beslist' en de suggestie dat er nog inspraak volgt is meestal ook een wassen neus. Overigens was er eerst sprake van een ronde baan met een diameter van 3 km en dus een lengte van ca 10 km. Wat zou het nut dan zijn van een maar iets verlengde versie van Hyperloop one van slechts 2.6 km? En die hoge snelheden worden alleen bereikt met vacuum (of iig hele lage druk) wat juist veel herrie kan opleveren door de benodigde vacuum pompen. Maar het belangrijkste argument tegen dit bouwproject is dat de gecreeerde stikstofuitstoot bij de bouw andere veel noodzakelijkere bouwprojecten kan dwars zitten. En ook de boeren zullen dankzij zo'n dubieus project aan nog strengere stikstofnormen moeten voldoen.

  • hardt hyperloop weet kennelijk ook dat de tamtam nog steeds het snelste communicatiemiddel is en waar de tamtam is is de rook niet ver weg..

  • Vooruitgang is verboden. Je moet normaal doen. Het is al zo jammer dat ze de trein hebben uitgevonden. Postkoetsen waren veel beter. Rot op met je technologie!

  • Het zal je huis maar zijn met een prachtig uitzicht over de landerijen.. Aangekocht, omdat het bestemmingsplan geen bedrijventerrein liet zien. En dan overkom je dit. Maar dat empathisch vermogen ontbreekt bij sommige reaguurders. Of ze begrijpen de materie niet.

  • In 2013 zouden in dat gebied tussen de 3 en 11 windturbines worden geplaatst en sinds 2011 ligt er op dat gebied een plan om bedrijvigheid op het gebied van energie te realiseren. Dan is dit een mooi project daarvoor. En ieder die daar de afgelopen 20 jaar een huis heeft gekocht wist of had kunnen weten dat het gebied fundamenteel zou veranderen.

Recente berichten

Politie in noorden moest vorig jaar vaker geweld gebruiken

Het aantal keren dat agenten het afgelopen jaar geweld moesten gebruiken tijdens hun werk is…

35 minuten geleden

FC Groningen waarschuwt: handelaren in tickets riskeren boetes en stadionverbod

FC Groningen waarschuwt handelaren en kopers voor de verkoop van wedstrijdtickets via andere wegen dan…

41 minuten geleden

Voormalige raadslid en Kamerlid Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in Woudenberg

Voormalig Tweede Kamerlid en raadslid in Groningen Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in de…

1 uur geleden

ETT Media maakt doorstart na faillissement: drie medewerkers nemen bedrijf over

ETT Media maakt een doorstart. Na het faillissement van begin maart hebben drie medewerkers besloten…

3 uur geleden

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

3 uur geleden

‘Waarom vindt gedeputeerde Emmens een post over ‘hoogverraad’ van FDF interessant?’

De Statenfracties van D66, GroenLinks en de SP willen van het College van Gedeputeerde Staten…

4 uur geleden