Fietsster gewond bij verkeersongeluk in Haren

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk op de Vondellaan in Haren is dinsdagochtend een fietsster gewond geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 09.10 uur. “Wat er precies gebeurd is, is nog onbekend”, vertelt Ten Cate. “Een auto en een fiets zijn met elkaar in botsing gekomen waarbij de fietsster ten val was gekomen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Terwijl ambulancepersoneel zich over de fietsster ontfermden zorgden politieagenten er voor dat het overige verkeer in goede banen werd geleid.”

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel dit artikel:

  1. Maak me al enige tijd zorgen om de recentelijk versmalde wegen Emmalaan en Vondellaan, vooral voor fietsers. Ze zijn heringericht als “lommelrijke” lanen. Een melding heb ik eind 2019 bij de gemeente gemaakt. Die gaf vorige week in een reactie aan het vervelend te vinden dat ik de nieuwe situaties als “ontprettig” ervaar. Ik vind het vooral gevaarlijk voor fietsers. De gemiddelde snelheid van de auto’s was in ieder geval wel omlaag gegaan (geen wonder, er is geen doorkomen aan in de spits). De versmalling van de weg i.c.m. inhaalcapriolen van gestresste automobilsten is een garantie voor ongelukken… zie hier…. Als fietser ben en blijf je kwetsbaar, maar het lijkt erop dat het belangrijker is dat de snelheid omlaag gegaan is

  2. Ik voel mij als fietser zeer onveilig op de Vondellaan. Je komt regelmatig in een benarde positie als auto’s je passeren. Om over vrachtwagens maar helemaal niet te spreken. Het versmallen van de weg en de manier waarop dit is gedaan is bepaald niet in het voordeel van fietsers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *