Categorieën: Nieuws

D66: geen kinderen in cel voor volwassenen

De raadsfractie van D66 wil weten hoe vaak kinderen in Groningen voor kortere of langere tijd in een politiecel zijn opgesloten, en waarom dat was.

Deze week kwam een rapport uit van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Hieruit bleek dat in 2018 meer dan 25.000 kinderen voor korte of langere tijd zijn vastgezet voor een vergrijp. Dat gebeurt in cellen die voor volwassenen bedoeld zijn, en dat mag alleen in zeer uitzonderlijke gevallen.

De D66-fractie wil dat de conclusies en aanbevelingen van de RSJ ook in Groningen worden opgevolgd. “Wij willen dat, net zoals al wordt toegepast in politiedistricten Twente en IJsselland, kinderen niet meer worden opgesloten voor kleine vergrijpen”, aldus raadslid Wieke Paulusma.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

 • Een minderjarig kind die een ernstig misdrijf pleegt is GEEN kind meer dus doodgewoon als volwassenen behandelen!
  Nog even dan kan iemand van 17 jaar en 364 dagen iemand vermoorden en wordt dan als minderjarige berecht!!
  Is hij 1 dag ouder (en in een schrikkeljaar 2 dagen) dan wordt hij als volwassene berecht!

  Misdrijf is misdrijf!!!
  Ongeacht de leeftijd!
  Vraag maar aan de nabestaanden en slachtoffers!

 • Zo, de law-and-order comments zijn weer niet van de lucht. Nu maar hopen dat de reaguurders, die hier zo streng zijn voor anderen, zelf ook echt van onbesproken gedrag en zo zuiver op de graad zijn als ze doen voorkomen. 'Hij die zonder zonde is...'

 • Beste appie
  je hebt helemaal gelijk...(echt niet) laten we gewoon alleen maar FOEI blijven zeggen tegen die jongeren, dat helpt ze veel beter dan hun ter verantwoording roepen en te wijzen op de gevolgen die er aan vast zit.
  Ze gewoon lekker laten lopen en hun ding laten doen. Wat maakt het dat ze een cafetaria overvallen, kleding winkels plunderen met een groep, rondlopen met een mes of andere wapen in hun zak op school om na schooltijd toch maar even iemand te beroven van telefoon en geld, omdat ze vinden dat hun zakgeld die ze krijgen van hun ouders niet hoog genoeg is.
  Waarom zou de regering moeten luisteren naar de zoals jij ze noemt de Law en Order commentaar gevers die zelf ook niet zonder zonde zijn... alhoewel als we toch met spreekwoordjes gaat gooien, kan deze ook wel. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten , wie niet horen wil moet voelen... Koos en de andere commentaar gevers hebben gelijk. MISDRIJF IS EEN MISDRIJF het maakt niet uit als je iemand vermoord als je 16 bent of 23. moord is moord.

 • Zoals zo vaak worden daders gebombardeerd tot slachtoffers... Zo zielig, een minderjarige in een cel!
  Naar de slachtoffers van misdrijven wordt veel te weinig omgekeken!
  Nu weer zes minderjarigen in Stadskanaal die een meisje hebben neergestoken... Dan gaat er toch een heleboel fout voordat zoiets gebeurt. Dat kun je toch niet langer pamperen?

 • D'66 de partij van de rubberen tegels, boeten zonder tucht is geen boeten zo simpel is het. Daarom zien we ook zoveel recidive onder de jongeren, dat de politie jongeren oppakt maakt total geen indruk meer op de jongeren.

 • Ik heb ook weleens een nachtje doorgebracht in een cel toen ik minderjarig en ondeugend was met vuurwerk. Dat was een goede les. Stop eens met dat vertroetelen en fluwelen handjes beleid

Recente berichten

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis…

22 minuten geleden

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

1 uur geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd er een…

1 uur geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

1 uur geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

2 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

2 uur geleden