Weer geen antwoorden over Pepergasthuis

Ook na de hoorzitting van de Commissie Wonen over het Pepergasthuis aan het Cascadeplein, afgelopen maandag kreeg OOG TV geen antwoorden van Lefier over de verkoop van het Pepergasthuis.

Vlak voor de hoorzitting was afgesproken dat bestuurder Margriet Drijver van woningcorporatie Lefier, de advocaat van koper Jan Berry Drenth en de voorzitter van de cliëntenraad van Lefier vragen van OOG zouden beantwoorden.  Zo is er onduidelijkheid over de kunstcollectie en het interieur, alsmede de waarborg  van het openbare en sociale karakter van het Pepergasthuis. Ook zijn er vragen over het positieve advies van de cliëntenraad over de verkoop, hoewel de cliëntenraad niet met de bewoners heeft overlegd. En OOG is ook geïnteresseerd in de financiële situatie van het gasthuis.

Na de zitting wilden de advocaat, Margriet Drijver en Steven de Boer van de cliëntenraad alleen verklaren dat ze vertrouwen hadden in de uitspraak van de commissie Wonen. Al eerder stelde OOG uitgebreid schriftelijke vragen, maar Lefier wil daar geen antwoord op geven.

 

 

 

Deel dit artikel: