Voedselbank en kledingbank krijgen cheque

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken had vanmiddag, namens de provincie,  twee cheques. Een voor de voedselbank van 40.000 euro en een voor kledingbank Maxima van 15.000 euro.

Van Dekken steunt beide banken maar wil ook inzetten op het voorkomen van armoede. ‘Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de beide banken, veel kinderen groeien op in armoede  maar ik wil ook inzetten op preventie.’

Ulfert Molenhuis van de voedselbank wil naar het Zweeds model waarbij schulden bij één beheerder terecht komen en ook de duur van een schuld beperkt wordt.

Deel dit artikel:

 1. Aldus Tjeerd van Dekken als verantwoordelijk kamerlid onder Rutte II.

  Tjeerd kwam en William ging! Mooi banenpooltje ook!

  En pak de politiek aan Ulfert in plaats van te zinspelen alsof de armoede een gat in zijn hand heeft!

  De politiek is verantwoordelijk voor de armoede en de dakloosheid! Kinderen uit armoedegezinnen die niet eens meer kunnen studeren als referentiekader! etc etc ..

 2. Geen idee @Jantine de Vries. Het antwoord ligt bij u zelf.
  Ik luister gewoon wat hij te zeggen heeft en dat is best wel serieus.
  Maar misschien is het iets buiten het inhoudelijke, zoals stem, kleding of kapsel?

 3. Voedselbanken zijn ontstaan door een rovende overheid die er voor zorgt dat de revenuen vooral naar de staat vloeien. Wie hard(er) werkt en z’n best doet wordt gestraft, wie met het hoofd boven het maaiveld komt krijgt de kop eraf. Bij dit alles worden mensen (linkse electorale binding met stemmen op de eigen armoe-partij) afhankelijk gemaakt van de staat en vooral klein, dom en arm gehouden. Succes met het doneren van een sigaar uit eigen doos.

 4. Ik vraag me af hoe de overheid verantwoordelijk is voor overmatig gebruik van consumptieve kredieten. Belastingen dienen het collectieve goed. Daardoor wordt onze welvaart beter verdeeld, zodat rijke mensen niet achter een hoge muur hoeven te gaan wonen met prikkeldraad en mannetjes met machinegeweren om hun bezit te beschermen tegen de uitgehongerde hordes. :p Ze zouden juist omhoog moeten om ons onderwijs en onze gezondheidszorg in stand te houden.

 5. @Einde van NL: De overheid staat in dienst van het grootkapitaal. Als de CEO van Shell, Unilever, Rabo of ING belt dan gehoorzaamt Mark. Zo kon de intocht van goedkope arbeid en de lastenverschuiving van bedrijfsleven naar burger ongehinderd plaatsvinden. De burger heeft de illusie dat er iets te kiezen valt maar de multinationals en de banken trekken aan de touwtjes.

 6. Blij, dat je aan het speculeren bent Merel. Wij doen niet blank, zwart, punk, maatpak.

  Het zou kunnen zijn, dat Jantina doelt op de afbraak van de sociale werkvoorziening en de invoering van de participatiewet en de daarmee gepaard gaande uitbuiting, waarvoor hij als kamerlid verantwoordelijk was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *