Verlies voor GRC en Stadspark, Helpman wint

sport
Foto Martijn Minnema: GRC Groningen - Dalfsen.

In de Zondag Eerste Klasse F ging zowel GRC als Stadspark thuis onderuit. In 2L wist Helpman na 3 duels zonder zege weer eens te winnen.

Door Martijn Minnema

GRC leed op eigen veld een 2-4 nederlaag tegen SV Dalfsen, een nederlaag waar weinig op af te dingen valt. GRC begon nog wel goed, kreeg al vlot een grote kans maar Erwin Alt stuitte vrij voor de keeper op diezelfde doelman en raakte bovendien geblesseerd. Dalfsen kwam beter in de wedstrijd en scoorde halverwege de eerste helft in een tijdsbestek van 5 minuten twee treffers, 0-2.

Op slag van rust bracht Jason Spanninga namens GRC de spanning terug (1-2) maar 5 minuten na rust was de marge alweer twee doelpunten. In het vervolg van de tweede helft waren de kansen voor Dalfsen, GRC creeërde zich niet of nauwelijks kansen. Nadat Dalfsen al twee maal de lat had geraakt viel de definitieve beslissing vijf minuten voor tijd (1-4) waarna Yannick van Duyn voor GRC in de slotminuut de eer nog redde (2-4).

Stadspark verloor op eigen veld met 1-4 van SVBO. De gasten namen na iets meer dan een kwartier de leiding, maar via Gert Jan Webers kwam Stadspark halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. In de 36′ minuut kreeg Stadspark keeper Frank Schilstra rood. Stadspark beperkte zich daarna tot verdedigen en hield stand tot de 68′ minuut waarna SVBO nog uitliep naar 1-4.

In 2L won Helpman dankzij een late treffer van Rik Seuren met 3-2 van Stadskanaal. Helpman staat nu weer bovenaan, met dien verstande dat de wedstrijd van koploper Germanicus afgelast werd. GVAV Rapiditas speelde met 2-2 gelijk tegen Dalen en staat vierde. Onderin verloor FC Lewenborg thuis met 1-5 van Annen. Gruno bleef ook dit weekend puntloos, het verloor thuis met 2-4 van Veendam 1894.

Deel dit artikel: