Categorieën: Nieuws

Stadjerspas nu ook beschikbaar in Haren; bepaalde voordelen vervallen

De Stadjerspas is vanaf 1 januari ook aan te vragen voor bewoners van de voormalige gemeente Haren. Wel vervallen een aantal kortingen. Dit blijkt uit een mail van de organisatie.

De Stadjerspas is in het leven geroepen om mensen met een lager inkomen korting te geven op bijvoorbeeld activiteiten, sport en producten. De Stadjerspas voor 2020 wordt aangepast zodat het in het nieuwe armoedeplan van de gemeente past. Daarnaast kunnen inwoners van de voormalige gemeente Haren in 2020 ook gebruik maken van de voordelen van de pas.

Daartegenover staat wel dat er een aantal voordelen vervallen. Zo vervallen zekere kortingen op volwassensport en buurtverenigingen. Daarnaast vervallen de gratis museumbezoeken en de museumkaart voor kinderen en volwassenen.

Casper Slotboom

Bekijk reacties

  • Als ik het goed begrijp, vervallen de toegangen voor sport en cultuur voor de laagstbetaalden. Jammer en dom. Juist kinderen, waar misschien thuis geen aandacht aan cultuur wordt gegeven, in aanraking brengen met cultuur (o.a. musea) is voor hun algemene ontwikkeling zeer van belang.

  • stadjers pas is in die jaren al zo uitgekleed
    3 keren zwemmen ipv 6

    kerstland was altijd 2.50 nu 6 euro

    maar wel elke week voetbal en basketbal kaartje voor 1 euro schaf die maar af en doe de kermis bonnen die opgestuurd worden en niet dat je 3 uur in de rij moet staan om dan te horen te krijgen dat ze op zijn gooi het zwemmen er maar weer in

    verder niet veel soeps

  • In het nieuwe armoede plan staat dat de gemeente het leven van mensen met een krappe beurs wil verlichten en ervoor wil zorgen dat mensen het in de toekomst beter krijgen. Dan zou je denken dat er meer mogelijkheden worden gecreëerd voor mensen om mee te doen aan allerlei culturele en sport activiteiten. Zodat mensen die wat minder te besteden mee kunnen doen in de samenleving.

    Niets is minder waar.
    De stadjerpas wordt de laatste jaren al steeds meer uitgekleed en heeft voor volwassenen amper nog iets te bieden.
    bv korting op entree zwembaden is stilzwijgend wegbezuinigd , 6X gratis zwemmen / schaatsen is eerst naar 3X gegaan en daarna stilzwijgend wegbezuinigd, korting op ov chipkaart is verdwenen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

    En om mensen met een krappe beurs mee te laten doen en te ondersteunen wordt m.i.v 2020 de korting op sport, buurtverenigingen en cultuur (musea) voor volwassenen met een krappe beurs nog verder bezuinigd.

    Het zou me niet verbazen als inplaats van de mogelijkheid om (door de korting) zelf een keuze te kunnen maken om ergens aan deel te nemen er een Wij(k) bemoei coach op mensen af wordt gestuurd die een dikke boterham verdient aan onzinnige activiteiten te organiseren. (betaald uit het budget dat anders wordt besteed aan kortingen via de stadjerspas) Arme lui onder elkaar zullen we maar zeggen.

    Wat een armoede dit beleid.

  • "daartegenover" jaja.

    We kleden de stadjerspas nog even iets verder uit, maar daar tegenover staat dat we nu ook OZB kunnen vang...ik bedoel dat de burgers van de voormalige gemeente Haren nu ook een pasje kunnen aanvragen.

    Arme harenaren zijn er niet zoveel, maar zo klinkt het net alsof het een hoop extra geld kost, om die mensen ook maar korting op de kerstmarkt te kunnen bieden.

    Dat je het als gemeente-ambtenaar je pen uit krijgt. Bah!

Recente berichten

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

58 minuten geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

2 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

2 uur geleden

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

4 uur geleden

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

4 uur geleden

Start Rui Mendes in de basis tegen Telstar? ‘Ik denk dat hij mooi in ontwikkeling is’

Er breekt een zeer spannende speelronde aan voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dick…

5 uur geleden