Minder nieuwbouw op Encehaterrein

nieuws

De gemeente kan minder woningen op het Encehaterrein laten bouwen dan de bedoeling was. Dat komt door een beroep van het farmaceutisch bedrijf Citeq / Sulfateq bij de Raad van State.

Er waren plannen voor de bouw van een complex voor zo’n 180 appartementen en 30 grondgebonden woningen op het Encehaterrein, tussen het Hoendiep, de Ring West en de Admiraal de Ruyterlaan. Het plan moet worden aangepast omdat Citeq/ Sulfateq zich belemmerd voelde in zijn uitbreidingsmogelijkheden aan de Admiraal de Ruyterlaan.

De gemeente heeft, in overleg met de ontwikkelaar van het bouwplan, de afstand tussen het bedrijf en de woningen vergroot van 21 naar ruim 30 meter. Daardoor kunnen er minder woningen komen. Het nieuwe plan wordt nu zes weken ter inzage gelegd.

Deel dit artikel: