Kat wil niet uit boom maar vlucht voor stoere brandweerlieden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een reddingsactie van een kat uit een boom aan de Hélène Swarthlaan kende maandagochtend een iets ander verloop dan wat de hulpverleners van tevoren bedacht hadden. In plaats van de veilige armen van een brandweerman besloot het dier om maar naar beneden te springen.

“Het dier zit er al een tijdje”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. Het dier is in dit geval een rood wit gestreepte kat die vanuit een boom het schouwspel op de begane grond nauwlettend in de gaten houdt. “Omwonenden hebben vanochtend al een poging ondernomen om het beest uit de boom te vissen, maar dat is niet gelukt.” Daarom wordt besloten om grof geschut in te zetten. Een belletje met de brandweer leidt er toe dat er twee brandweermensen in een hoogwerker naar De Wijert komen gereden.

Na het stempelen van de hoogwerker en nadat de brandweermensen zich gezekerd hadden, gaat de korf omhoog, naar de locatie waar de onfortuinlijke kat zich bevindt. “Hij had hem bijna”, vertelt Ten Cate. “Maar net toen de brandweerman de kat wilde pakken sprong de kat naar beneden en vluchtte.” De brandweermensen zijn daarop weer teruggekeerd naar de kazerne. Of de kat inmiddels weer veilig thuis bij zijn of haar baasje is, is onbekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meternieuws.nl