GRC en Stadspark winnen, Gruno geeft zekere winst weg

sport
Foto Andor Heij

In de eerste klasse F van het zondagvoetbal wonnen zowel GRC Groningen als SC Stadspark. Een klasse lager verspeelde Gruno een grote voorsprong en verloor voor de tiende keer. Helpman raakte de koppositie kwijt.

In Westerbork tegen VKW was GRC met 1-0 te sterk. Het enige doelpunt viel na de pauze en was van Niek Snippe. GRC klom naar de vijfde plaats.

Stadspark steeg naar de tiende plek door in en tegen Dalfsen met 2-1 te winnen. Sergio Marcos en Gert Jan Webers zetten Stadspark op een 2-0 voorsprong. In de slotfase scoorde Sjoerd Klarenbeek tegen.

Gruno leek thuis in de tweede klasse L op weg naar de eerste winst, na negen nederlagen, in de derby tegen GVAV. Maar GVAV won met 4-5. Door twee doelpunten van Richard Zolfghari en één van Robert Oosterhof kwam Gruno met 3-0 voor. Door een eigen doelpunt en een goal van Rashid Conquet kwam GVAV terug. Tim van der Molen maakte er 4-2 van. In de slotfase ging GVAV er op en er over door doelpunten van Ingmar Liezenga, Moreiro Bacuna en Patrick Venema. GVAV is door de winst vijfde.

Helpman is de koppositie kwijt in 2L na een 4-0 nederlaag bij Rolder Boys en is nu derde. FC Lewenborg verloor de uitwedstrijd van Veendam 1894 met 3-1. Jord Blokker opende de score voor Lewenborg, maar onder meer door twee treffers van Marnix Kolder won Veendam alsnog. Lewenborg is tiende.

Deel dit artikel: