Goed jaar voor vuurwerkverkoop; vooral siervuurwerk populair

Ook op de laatste dag van 2019 werd er nog volop vuurwerk ingekocht in de stad. Vooral siervuurwerk was dit jaar populair.

Vuurwerk kon vanaf afgelopen zaterdag aangeschaft worden. “We kunnen spreken van een goed jaar,” zegt verkoper Frans Honing. “In de online voorverkoop werd al veel verkocht, en nu komt de losse verkoop ook op gang. Vooral siervuurwerk doet het dit jaar goed.” Een klant geeft daar een verklaring voor. “Dat is het mooist om naar te kijken, het geeft een spectaculair effect.”

Verkooppunten van vuurwerk zijn sinds dit jaar verplicht om iedereen een bril en een lont mee te geven. Daarnaast moeten ze uitleg geven over hoe je veilig vuurwerk kan afsteken. Klanten vinden dat een goed idee. “We steken nooit te veel af, en we letten altijd heel goed op,” laat een jongen weten. Hij koopt vooral vuurwerk dat lekker knalt. Een andere klant zegt ook altijd goed op te letten bij het afsteken. “We letten er ook op dat onze potten goed stabiel staan, zodat ze niet om kunnen vallen.” Honing geeft dat ook als tip. “En je moet altijd een veiligheidsbril en een lont gebruiken,” voegt hij toe.

Vuurwerk mag vandaag tussen 18:00 en 02:00 afgestoken worden.