Categorieën: Nieuws

Fraai vlechtwerk in Noorderplantsoen tegen geblaf

De bosjes zijn geplant, er liggen nieuwe graszoden en er is een fraai wilgentenen hekwerk gevlochten. Hiermee is er een einde gekomen aan de hondenzwemplek in het Noorderplantsoen.

Hoewel … de eerste hondjes die de nieuwe situatie inspecteerden lieten zich niet tegenhouden door het hek.

De werkzaamheden beogen het geluid van geblaf in de Grachtstraat te beperken.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Waardeloze oplossing! Honden in het plantsoen gewoon volledig verbieden evenals barbecues en festivals als Noorderzon! Laat het plantsoen weer een plek van rust en pure natuur zijn in het versteende hart van Groningen!!

  • Grappig hekje.
    Maar of je bijvoorbeeld Labradors tegenhoudt om te gaan zwemmen....?
    We zullen het zien.

  • Prachtig.
    Honden lopen er gewoon om heen.
    Helpt geen moer dat 'fraai vlechtwerk'.
    En het plantsoen beste Danny Grunn, blijft een zootje zolang er mensen mogen komen, als je dat wil bereiken wat jij wil moet je ook mensen verbieden, ik kan mij niet voorstellen dat je die bende die de tweebenige bezoekers achterlaten op prijs stelt.

  • Ik las dat bewoners van vooral de Grachtstraat problemen schijnen te hebben met honden in het Noorderplantsoen. Vraag ik mij af wat voor soort mensen daar eigenlijk wonen, zullen vast geen dierenliefhebbers zijn. Ageren deze mensen ook waar het om studenten en de tegenwoordige zomerse bbq manie gaat?

  • Als je geluid wilt tegenhouden, lijkt het me logischer om het hek aan de kant van de Grachtstraat te plaatsen.

    Welke voorzieningen krijgen we als hondeneigenaars hiervoor terug? We betalen immers hondenbelasting. Ik kijk uit naar de plannen van dit groenste college ooit.

  • @Vera de Vries.
    "Als je geluid wilt tegenhouden, lijkt het me logischer om het hek aan de kant van de Grachtstraat te plaatsen."
    ???

    Als hondenbezitter krijg je niets terug.
    Onze gemeente gebruikt het geld van de hondenbelasting voor van alles en nog wat behalve voor de hond of hondenbezitter.
    Het verdwijnt in de pot overige middelen waar kapotte stoeptegels, straatlantaarns, putdeksels e.d. uit betaald worden waar ook de zeurders van de Grachtstraat van profiteren die ons met de honden het liefst zien verdwijnen.
    En het geld word gebruikt voor de BOA's die ons hondenbezitters in de nek hijgen als je je hond net een paar meter buiten het losloopgebied los hebt lopen, want BOA's zijn nog altijd een verliespost voor de gemeente en die moeten toch ergens uit betaald worden, dus pakken ze de hondenbezitter dubbel.
    Je krijgt voor je hondenbelasting niets terug en word ook nog eens opgejaagd.

  • Het veldje bij die (voormalige) zwemplek is echt behoorlijk druk. Er komen heel veel baasjes met honden. De vele honden beschadigden de beplanting en de oever en maken bij en met elkaar erg veel herrie. Het kan zijn dat de baasjes van de honden dat niet merken (want het zijn hun eigen honden natuurlijk), maar de gemeente heeft geconstateerd dat de bewoners aan de Grachtstraat terecht klaagden. Daarom is de zwemplek weggehaald en het hek geplaatst. Natuurlijk kun je om of over het hek heen, maar het is duidelijk genoeg dat dat niet de bedoeling is. Het zou de hondenbezitters sieren als ze zich dat realiseren en elkaar erop aanspreken om de overlast wat te beperken.

  • Ik kan niet oordelen over deze beslissing, of het wel of niet terecht is. Dus laat me daar niet over uit. Maar de opmerking van Martijn dat ‘het zou hondenbezitters sieren als ze zich dat realiseren en elkaar erop aanspreken om de overlast wat te beperken’ schiet wel in verkeerde keelgat. Dat is een negatieve aanname. Misschien spreken ze elkaar er al op aan. Misschien zorgen ze al om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, als je het overlast kan noemen. Er wordt namelijk altijd gesproken over overlast van honden of van diens baasjes. Maar honden hebben ook een goede invloed op onze gemeente. En dat wordt wel eens vergeten in Groningen. Zoals veiligheid creëren, om maar eentje te noemen. En de opmerking van Danny is natuurlijk belachelijk. Als we nou eens op houden met alles te verbieden en proberen met elkaar samen te leven, waarin we allemaal ons beste beentje voor zetten. Misschien komen we er als gemeente dan achter hoe positief en leuk honden kan zijn.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

1 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

2 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

4 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

5 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

5 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

7 uur geleden