Eerste auto’s door onderdoorgang Paterswoldseweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Op de Paterswoldseweg zijn vrijdagavond even na 20.00 uur de eerste auto’s door de nieuwe onderdoorgang gereden. Kort daarvoor werd de weg vrijgegeven na ruim een jaar voor het autoverkeer afgesloten te zijn geweest.

Vorig jaar tijdens de herfstvakantie werd de Paterswoldseweg tussen de kruising met de Peizerweg en de Verzetsstrijderslaan afgesloten. Vanwege de komst van een extra sneltrein naar Leeuwarden werd besloten om de spoorwegovergang op te heffen. Met nog meer treinverkeer zou de spoorwegovergang nog vaker gesloten zijn. Daarvoor in de plaats werd er een onderdoorgang aangelegd. “Een behoorlijke uitdaging”, liet een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail bij de start van de werkzaamheden weten. “Behalve de treinrails en de autoweg hebben we te maken met een busbaan en heel veel fietsers die gebruik maken van deze route.”

Nadat in de herfstvakantie vorig jaar de tunnelbak was ingeschoven kon de aannemer beginnen met de aanleg van de tunnel. Sinds 8 november kon de onderdoorgang al door fietsers gebruikt worden, en sinds vrijdag ook door de automobilisten. Vrijdagmiddag vond de feestelijke ingebruikname plaats, waarna om 20.00 uur de weg open ging en ook het autoverkeer er weer langs kan.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: