Eenvoudige uitzege Donar op Den Helder

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft zondagmiddag in Den Helder eenvoudig gewonnen van Den Helder Suns. Het werd 70-88.

Donar, nog zonder de geblesseerden Jason Dourisseau en Donte Thomas, en Den Helder waren in het eerste kwart nog aan elkaar gewaagd. Kort voor het einde van het kwart bracht Vernon Taylor met een driepunter de eerste tussenstand op 17-23. In het tweede kwart wisten de Groningers aanvankelijk de voorsprong niet te vergroten. Ruim 2 minuten voor rust was de stand nog 28-34. Daarna ging het hard, en Donar liep uit tot 32-49 bij rust.

In het derde kwart deed de thuisploeg toch weer meer van zich spreken, mede door een aantal driepunters. Aan het eind van het kwart was de voorsprong van Donar 3 punten minder ten opzichte van de ruststand: 53-67. In het laatste kwart zorgden met name Donar-spelers Matt McCarthy en Thomas Koenis (samen goed voor 13 punten in dit kwart) ervoor dat de overwinning weer wat ruimer werd.

Topscorers bij Donar waren Drew Smith met 17 punten en Shane Hammink en Thomas Koenis met beiden 15 punten. Matt McCarthy had 10 rebounds. Bij Den Helder was Michael Miller topscorer met 17 punten.

Donar staat op de tweede plaats in de Dutch Basketball League met 18 punten uit 12 wedstrijden.

Deel dit artikel: