Donar wint thuis ruim van Weert

sport
Carrington Love (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zaterdagavond in MartiniPlaza met ruime cijfers gewonnen van BAL uit Weert. Ook zonder de geblesseerden Donte Thomas, Jason Dourisseau en Vernon Tayler waren de Groninger basketballers veel te sterk voor de Limburgers: 89-52.

De gasten kwamen in de beginfase nog op 5-6, maar daarna was er geen houden meer aan. Na 11-9, na 5 minuten spelen, volgde een 20-0 run voor Donar, onderbroken door het einde van het eerste kwart (25-9). Toen BAL na 4 minuten in het tweede kwart eindelijk weer eens wisten te scoren, was het al 31-9. Daarna bleven de Limburgers nog scoren, vooral door Trey Burch-Manning, die in de eerste helft 11 punten maakte. Bij rust was de stand 47-22.

In het derde kwart had BAL de pech dat Burch-Manning al snel zijn vierde persoonlijke fout pakte, waardoor hij naar de kant gehaald werd. Donar bleef ondertussen verder uitlopen, vooral door Shane Hammink en Carrington Love. Nieuwkomer Drew Smith wist het publiek te vermaken met twee dunks. Aan het eind van het derde kwart was de tussenstand 69-37.

In het laatste kwart was er veel speeltijd voor de jeugdspelers van Donar, waarbij Yoeri Hoexum nog tot 6 punten kwam.

Topscorers bij Donar waren Carrington Love met 17 punten en Shane Hammink en Drew Smith met beiden 16 punten.

Donar staat op de derde plaats in de Dutch Basketball League en heeft 16 punten uit 11 wedstrijden.

Deel dit artikel: