Auto en lijnbus botsen op Oosterhamrikkade: één gewonde

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk woensdagochtend op de Oosterhamrikkade zijn een lijnbus en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Volgens de politie is daarbij één persoon gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde even na de klok van 08.30 uur ter hoogte van de Oliemuldersbrug. Een bus rijdende op de busbaan kwam in botsing met een personenauto die naar alle waarschijnlijkheid vanaf de brug kwam. “Alle personen zijn inmiddels uit de bus”, vertelt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. “Zoals het nu lijkt is van de inzittenden niemand gewond geraakt. De bestuurder van de personenauto is daarentegen wel gewond geraakt. Collega’s van de brandweer en de ambulance zijn ter plaatse om dit slachtoffer te bevrijden. Om deze persoon uit de auto te halen wordt gebruik gemaakt van redgereedschap.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl

Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend. “Afhankelijk van de situatie gaan we hier onderzoek naar doen. Soms heb je situaties waarbij direct duidelijk is hoe iets ontstaan is, ook door ooggetuigen die dit kunnen aangeven. Op andere momenten is het complexer waarbij we de VOA in moeten zetten. Bij dit ongeluk kan ik hier op dit moment nog geen uitspraken over doen.”

Vanwege het ongeluk is de busbaan van de Oosterhamrikkade evenals de Oliemuldersbrug voor het verkeer afgesloten.

Later meer.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl