Woningen ontruimd op Oosterhamriklaan; politie en EOD doen onderzoek naar vuurwerk

nieuws
Foto: Rick ten Cate

De hulpdiensten zijn op dit moment (vrijdagmiddag) bezig met een inzet bij de Oosterhamriklaan. In een woning in de straat zijn materialen aangetroffen voor het maken van vuurwerk. Vier omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Er is één persoon aangehouden in de woning.

De Explosieve Opruimingsdienst is bij de woning aanwezig en zal vanmiddag onderzoek doen naar de gevonden materialen. De straten rond het pand zijn aan zowel de voor als de achterzijde afgezet met linten. Volgens een woordvoerder van de politie is de ontruiming van de woningen uit voorzorg en behoren deze tot het standaard protocol bij een situatie als deze.

De burgemeester, de waterschappen en diverse andere diensten komen vanmiddag met spoed samen om de situatie rond de woning te bespreken. Daarvoor is de Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure ingesteld (GRIP 1). De veiliheidsregio heeft zich verzameld aan de de Soendastraat om het gezamelijke onderzoek in goede banen te leiden en de gemeente en andere diensten te informeren.

“Volgens een buurtbewoner heeft de aangehouden persoon de spullen 10 dagen terug  al in de woning gelegd. Dozen vol, gevaarlijk spul,” zo laat deze weten aan 112 Groningen-fotograaf Martin Nuver.

De gemeente vraagt na de gebeurtenissen bij de woning een bestuurlijke rapportage op bij de politie. Op basis daarvan neemt de burgemeester besluit of de een openbare orde in de wijk gevaar loopt. Burgemeesters kunnen op basis van deze informatie maatregelen treffen om criminaliteit te bestrijden of overlastgevende situaties te beëindigen.

politie inzet oosterhamriklaan
Foto: Martin Nuver (112Groningen)
EOD oosterhamriklaan
Foto: Martin Nuver (112Groningen)
Foto: Rick ten Cate