Werknemer Sandd: ‘Vragen van ons worden weggewuifd door PostNL’

nieuws

Werknemers van postbedrijf Sandd Groningen hebben donderdagochtend een bijeenkomst gehad gezien de overname van Sandd door PostNL. PostNL was aanwezig om in gesprek te gaan met werknemers van Sandd.

Werknemers van Sandd zijn bang dat er banen zullen verdwijnen binnen het bedrijf na de overname van PostNL. ‘Het zou zo kunnen zijn dat werknemers van veertig naar zes uur in een week gaan’, laat een werknemer van Sandd Groningen aan OOG weten.

De werknemer licht toe: ‘Bij de bijeenkomst vanochtend waren er mensen van PostNL aanwezig om ons te informeren. Bij het stellen van vragen kregen wij eigenlijk niet echt een duidelijk antwoord. Het werd praktisch gezien weggewuifd. Het leek allemaal een mooi communicatiepraatje vanuit PostNL.’

 

Deel dit artikel:

 1. Dit was natuurlijk te verwachten. Door Sandd over te nemen kan POSTNL het personeel efficIënter inzetten. Meer poststukken per persoon. Dan heb je ook minder personeel nodig. Wegpesten is goedkoper dan ontslaan :p

 2. Helaas ik kan ook niet mee naar postnl. Mocht mijn voorkeur invullen en kreeg ipv dinsdag en vrijdag de zaterdag. Sowieso meer uren dan dat ik bij Sandd werkte en dan kom ik met mijn uitkering in de knel.

  Er waren geen andere mogelijkheidheden beschikbaar terwijl ik graag had willen werken.

 3. Bij de vestiging van Sandd in Utrecht is woensdagmiddag een bijeenkomst geweest wat betreft de overname. Geen duidelijke antwoorden op vragen. Er waren honderden banen voor de mensen van Sandd werd verteld. Maar het komt er uiteindelijk op neer dat er meer dan 14.000 werknemers van Sandd geen werk meer hebben vanaf 01 februari 2020. Bedankt Mona Keijzer. Overname goedgekeurd door gewichtige redenen voor Algemeen Belang.

 4. Veel bezorgers van Sandd kunnen het aanbod niet accepteren van Post.nl , omdat ze de zaterdag hebben toe gewezen gekregen. Het overige personeel ,sorteerders,chauffeurs en kantoormedewerkers, kan solliciteren bij Post.nl. Er word gekeken of het werk match bij het werk wat je bij Sandd deed. 3x raden, geen match dus geen werk bij Post.nl. Franchisers worden allemaal ontslagen. Inderdaad, 14.000 werknemers kunnen aankloppen bij het UVW. Massa-ontslag.

 5. Bij sandd had ik een buitenwijk. Dit deed ik met een particuliere scooter. Op mijn vraag of ik bij postnl ook een buitenwijk zou krijgen met bijbehorende scooter werd geantwoord dat postnl niet met scooters en auto’s bezorgd, terwijl ik ze tijdens mijn postronde geregeld tegen kom. Ook kom ik niet on aanmerking voor de door mijn voorkeur ingevulde dagen. P.s. ik woon trouwens in Brabant.

 6. Daar krijg je toch ook een punthoofd van? Je wilt graag werken, maar dat kun je niet betalen, daar komt het op neer.
  Dan krijg je toch zin om degenen die dat hebben verzonnen door elkaar te schudden?

 7. Vrijwel alle Sandd medewerkers kunnen zelf één dag kiezen dat ze graag willen postlopen bij PostNL , de andere dag wordt gekozen door PostNL. In de meeste gevallen zal PostNL kiezen voor de zaterdag omdat de bezetting op die dag wel eens een probleem is in sommige gebieden. Daarnaast kiest PostNL voor de zaterdag zodat er al een soort selectie gemaakt wordt met de ‘hoop’ dat niet elke Sandd bezorger op zaterdag wil werken, en dus niet in dienst treedt bij PostNL. De medewerkers van Sandd met een fulltime functie zullen het idd lastiger krijgen, die vacatures liggen niet in het hele land voor het oprapen. De franchise bedrijven hebben naar mijn mening niet goed op zitten letten en hadden eerder duidelijke afspraken moeten maken met Sandd over wat er gaat gebeuren met hun werknemers. Logisch dat PostNL deze mensen niet overneemt als hier geen afspraken over gemaakt zijn. Kortom Sandd laat deze medewerkers stikken…

 8. Ik zeg niks ten nadele van Post.nl? Dat het zo loop bij Sandd, ligt aan Sandd. Zij hadden een betere overname moeten plannen voor alle medewerkers. En de franchisers zijn wel degelijk bezig geweest met vragen naar Sandd toe maar hebben daar nooit duidelijk antwoord op gegeven. Het is te gek voor woorden dat alleen bij de franchisers al 3500 ontslagen vallen! Mona Keijzer had deze overname NOOIT goed mogen keuren als er zoveel mensen hun baan er door kwijtraken

 9. Reaktie II:
  Er zullen er meer zijn zoals ik: goed, snel, efficient, betrouwbaar, zorgvuldig (en aardig); al 28 jaar sorteerder/bezorger, eerst Stadspost, toen Sandd, 2 dagen p.w.,2 wijken per bezorg(mid)dag.Dit gooien ze zomaar weg bij PostNL omdat ze me de zaterdag door de strot willen drukken.

 10. Reaktie III:Voordat we vorige vrijdagavond per mail het aanbod van PostNL kregen, sprak ik twee bezorgers op straat die op hun ochtendbijeenkomst was verteld dat we het aanbod al hadden gekregen, en beiden zeiden ze in exact gelijke woorden “de zaterdag vrij zit er niet in”, dat wisten ZIJ dus al VOOR ons.
  In het hele traject naar het aanbod toe is over die zaterdag geen woord gerept.Dat ze (bijna?) alle Sanddbezorgers de zaterdag geven, betekent dat ze daarmee hopen dat er veel afhaken, anders zouden ze straks veel te veel zaterdagbezorgers hebben ( inclusief die ze nu al hebben). Dat blijkt ook uit het feit dat mijn concullega’s ook nog beiden vertelden dat de wijken GELIJK GROOT bleven, maar dan met 30-35% meer post. Waar blijven dan die extra bezorgers ?

 11. Reaktie IV:
  Mocht je denken, ik wil geen derde dag, maar doen dan maar, en ik kan zaterdag niet, maar doe dan maar in vredesnaam, anders heb ik niks: 3 dagen geeft 12 verlofdagen, stel je neemt 2 weken vakantie, blijven er 6 over, daar neem je dan nog 6 zaterdagen voor ? Vergeet het maar, volgens de Postvakbondsinfo geven de PostNLbezorgers hun verlofdagverzoeken vóór 17 november door, en die worden voor 3 december verdeeld. Dus die zijn al op. En vakantie in je vaste periode ,die rekening houdt met de collega’s van je partner op een schaars bezet kantoor, zit er dan ook wellicht niet in. Denk hier aan als je nog niet gereageerd hebt. Wat nu blijkbaar tot 8 december nog kan.

 12. Ik had een aanbod van dinsdag donderdag en zaterdag maar ik had daarop gereageerd en gevraagd of donderdag niet vervangen kon worden op een andere dag omdat ik op donderdag vrijwilligers werk doe maar het antwoord was keihard nee en kwam daarom niet in aanmerking dus zo werken ze bij post nl geen service en voor de meeste postbesteller van Sandd geen of weinig uren inzetbaar

 13. Ach post nl ik heb er gewerkt en slecht behandeld maar wat ik kan zeggen ik heb nog nooi t z,on slecht bedrijf gezien als post nl puur geld daar gaat het om

 14. Ik heb een aanbod gehad voor woensdag, vrijdag en ja hoor(zoals zo velen) ook op zaterdag.
  Ben gaan bellen maar ja hier kunnen ze niets aan doen, ze kunnen niet zomaar alles veranderen en moet ik het maar accepteren. Ik zeg nou ik heb nooit op zaterdag gewerkt en ga dat ook zeker niet doen waarop ze tegen mij zei tja je kunt toch ook niet verwachten dat wij ons eigen personeel op die zaterdagen laten werken….nee we plannen gewoon alle medewerkers van Sandd hiervoor in….probleem opgelost. Daarna vroeg ik of ze mij konden vertellen of ik in mijn eigen wijk ingepland kon worden maar helaas kunnen ze dat niet waarmaken, ik moest maar wachten en accepteren met elke wijk die hun open hebben staan.
  Ik ben zelf longpatiënt en ga dus echt niet veel km fietsen om mijn post te halen en dan nog bezorgen dit vergt teveel van mij, bij Sandd kon ik alles zelf indelen en had ik mijn eigen wijk waar ik woon(brabant) dit vond ik zeer prettig en kon ik rustig mijn post bezorgen zonder dat ik last van mijn longen krijg, maar helaas dit word mij nu ontnomen.
  Daarom heb ik dus maar besloten om het aanbod niet te accepteren. Dus bedankt Mona Keijzer.

 15. geen postbezorger is blij met het samengaan van sandd en post nl. ze worden op alle manieren gepiepeld en onheus behandeld. de top van sandd behorend tot de quot 200 steekt weer een een fors bedrag in de zakken. de minister zal naar afloop van haar ministerschap ( of misschien wel eerder ) wel een goed betaald commissariaat krijgen bij post nl. daarbij zal ze ook nog wel van de wachtgeld regeling gebruik maken. en dat terwijl de postbezorger uitgeknepen word en geen stuiver uitbetaald krijgt als hij niet de paar miezerige uurtjes die post nl aanbied accepteerd. het is te gek voor woorden dat de zakkenvullers weer aan het langste eind trekt met medewerking van onze zg regering.

 16. Ik gaf mijn beschikbare dagen aan en wilde NIET op zaterdag. Krijg mijn rooster bij het aanbod en sta ingepland op zaterdag. Ze willen waarschijnlijk geen personeel van Sandd aannemen als ik alle berichten hierboven lees. Is gewoon een charme offensief in een aanbod te doen maar verder niets met de wensen.

 17. Ik lees de meeste reacties toch wel met enige verbazing. Is men bij het huidige Sandd al vergeten dat het bedrijf zelf heeft verklaard het met de huidige concurrentie in de markt misschien nog tot medio 2020 te kunnen bolwerken? De werkwijze bij PostNL is ook al jaren bekend. Of je bent van dinsdag tot en met zaterdag postbesteller of je werkt zaterdags. Uren 2-4 gemiddeld per dag. Of je kiest voor een functie als pakketbezorger of postsorteerder, eventueel in combinatie met die van postbesteller. Dit is overal te lezen en dat kun je als sollicitant afkomstig van Sandd ook weten. Bovendien zijn er in de diverse postcode gebieden niet overal vacatures. Dus je kunt alleen solliciteren op aanbod. Mensen die elders in dienst zijn maar wel Sandd post bezorgen kunnen ook extern solliciteren.

 18. Ik ben chauffeur bij sandd, werk gemiddeld 30 uur per week. Mijn functie is totaal niet beschikbaar bij postNL. Ik kan alleen solliciteren op 8 tot 15 uur sorteerwerk. Dat doe ik uiteraard niet. Men heeft passende banen beloofd maar uiteindelijk worden we allemaal bedonderd. Er is een gesprek met postNL geweest waar veel collegas waaronder ikzelf niet eens naartoe konden, deze vond namelijk plaats onder werktijd en dan zitten we dus in de auto. Kritische vragen worden niet beantwoord, het gesprek werd eerder beeindigd dan afgesproken want het werd te heet onder de voeten. Naar se media toe lijkt dit een nette overname, maar dat is het absoluut niet. Een sterfhuisconstructie.

 19. Ook in deventer zijn ze geweest . Vragen worden niet beantwoord.
  Ook vacatures kloppen niet met wat ze zeggen.
  Leugen naar leugen.
  Post nl meneer zei dat in andere filialen geen frustratie waren.
  Kijk weer een leugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *