Verkoop Pepergasthuis lijkt van de baan, koper blaast de koop af

De koper van het Pepergasthuis blaast de aankoop af. De aankoper, Jan Berry Drenth, geeft aan dat hij van de koop af wil zien vanwege alle commotie. De partijen moeten er nu met elkaar uit komen.

Dat meldt beheerder Bram de Vink deze maandag aan OOG Radio en Televisie. Volgens De Vink geeft Drenth aan dat hij de aankoop nooit had gedaan als hij geweten had hoe veel commotie het zou opleveren. De Vink: “Rond is het nog niet helemaal, dat hangt nog van Lefier af. Wij bij het Pepergasthuis kunnen het haast niet geloven. Dit duurt al zo lang, het heeft de bewoners zo bezig gehouden. We hebben nog borden en flyers gemaakt voor de demonstratie, maar ik weet niet of we die nu nog nodig hebben. Alles wordt ineens anders. Het is heel groot nieuws, ook voor alle petitietekenaars. Wonderlijk.”

Op dinsdag zou er een hoorzitting plaats vinden, maar deze is tot nader orde uitgesteld zodat beide partijen er uit kunnen komen. Gemeentewoordvoerder Manon Hoiting: “De koper gaf richting ons aan van de koop af te willen zien. Daarop hebben wij een uitstelverzoek bij de inspectie aangevraagd. Zo straks hebben wij gehoord dat zij daar mee akkoord zijn gegaan, dat geeft ons tijd. Wel is er een nieuwe datum voor de zitting, 9 december. Het is een mooie ontwikkeling in het dossier.”

Woordvoerder Elza Bulstra van Lefier wil niks zeggen over de ontstane situatie: “Het ministerie moet er nog wel toestemming voor geven, maar er ligt een koopovereenkomst en die staat nog steeds.” Ook wil Bulstra niet zeggen of Lefier op de hoogte is van het afhaken van de koper: “Daar doe ik geen uitspraak over”.

Meer weten over het verloop van de kwestie van het Pepergasthuis? Zie de links onder dit artikel. (Oudste artikel staat onderaan, nieuwste artikel bovenaan.)

Deel dit artikel: