Verkoop lachgas in Groningen voorlopig niet verboden

Burgemeester Koen Schuiling gaat de verkoop van lachgas in Groningen voorlopig niet verbieden. Hij wil eerst een experiment in Arnhem afwachten. Dat bleek woensdag bij een raadsdebat.

In Arnhem mag lachgas niet meer verkocht worden op straat en in horecazaken. Het is namelijk nog maar de vraag of dat verbod juridisch stand houdt. Verbieden is volgens Schuiling niet mogelijk. Lachgas is nog altijd een legaal product, mede omdat het gebruikt wordt bij slagroomspuiten.

De fracties van de PVV en Partij voor de Dieren zijn voorstander van het verbieden van lachgas. De Stadspartij wil lachgas in de horeca verbieden. Het gemeentebestuur is daar in principe niet op tegen. De gemeenteraad is voorstander van de verkoop van lachgas bij evenementen. Wie een lachgaspatroon op straat laat liggen, maakt kans op een bekeuring. Lachgas mag nu gewoon verkocht worden in horecazaken en in winkels .

Deel dit artikel:

 1. Afval van patronen? zie alleen maar grote lachgasfles bij een Tante Toos Stadskluisjes, snap ook niet dat mag!
  Zie alleen maar lege ballonnen op straat liggen.
  Lachgas in de horeca, cafés en winkels mag verkocht worden omdat de gemeente niet optreed.
  Wacht maar af op de eerste dode of als er iemand verlamd raakt
  Kijken als jullie nog zo praten.

 2. Wat een ieder snuift of slikt boeit mij eerlijk gezegd niet. Alhoewel het wel de (zware) criminaliteit in stand houdt. Daar moeten de snuivers en slikkers eens beter over nadenken. Naast het afvragen waarom ze geen plezier kunnen hebben zonder deze rotzooi.

  Anyway. Wat strenger optreden tegen de vervuiling van ballonnen en patronen is zeer welkom. Tokkiegedrag… men schaamt zich ook nergens meer voor tegenwoordig.

 3. k Vaak ….tokkie gedrag ? je moet ff bij de regering zijn en die klere instantie’s die alles kapot maken en het gaat al erger worden mensen krijgen al meer stress en armoede word als maar erger dus niet gelijk met je tokkie’s beginnen er zijn nu eenmaal mensen die het zelf allemaal moesten doen en niet zo’n verwent mannetje zoals jou zijn waar geld zit komt geld zo simpel is het laat mensen voor wie ze willen zijn zo simpel is het gewoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *