Veel politie bij caravanbrand in Hoogkerk

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een caravan aan de Zuiderweg in Hoogkerk heeft vrijdagavond brand gewoed. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

De brand werd rond 20.40 uur gemeld waarop een bluswagen van de Groninger brandweer ter plaatse ging. “De caravan staat op het terrein van de voormalige vloeivelden van de SuikerUnie”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Op de kruising Zuiderweg met Bangeweer kun je dit terrein betreden.” Het valt Ten Cate op dat er behalve de brandweer ook veel politie is. “Verschillende surveillance-wagens maar ook twee hondengeleiders kwamen ter plaatse.” De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Het treinverkeer tussen Groningen en Zuidhorn hoefde echter niet gestremd te worden.

Tekst gaat verder onder de video

Twee hondengeleiders komen ter plaatse in Hoogkerk. Video: Rick ten Cate

Caravan grotendeels uitgebrand
Rond 21.15 uur meldde Ten Cate dat de brandweer het terrein had verlaten. “Een groep agenten is zojuist in de richting van de caravan gelopen. Ik hoor hier geruchten dat er wat problemen zijn met een bewoner. Agenten zijn op zoek naar deze persoon.” Hoe de brand kon ontstaan is onbekend. Volgens Martin Nuver van 112groningen.nl is de caravan grotendeels uitbrand.

Verschillende bewoners
Op de voormalige vloeivelden wonen verschillende groepen bewoners. Aan de zuidkant van de velden woont een zogenaamde woongroep die er vorig jaar april neerstreek. Deze bewoners lieten indertijd aan OOG Tv weten dat ze de wens hebben om op het terrein zelfvoorzienend te leven in een groene omgeving. Aan de noordkant wonen de stadsnomaden. Deze individuen zijn hier door de gemeente Groningen geplaatst. De brand van vrijdagavond woedde op het terrein van laatstgenoemden.

Update zaterdag 02-11-2019
Abusievelijk is in de eerste versie van dit artikel vermeld dat de brand woedde op het terrein van de woongroep, die in eerste instantie krakers werden genoemd.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl