Theaterfestival Jonge Harten wil taboes doorbreken

oogochtendshow
Foto: Knelis - Jonge Harten Festival

Vanaf vandaag kun je in de stad terecht voor het Theaterfestival Jonge Harten. Tijdens het negendaags festival kunnen bezoekers genieten van bijvoorbeeld theater, performance en dansvoorstellingen. De OOG Ochtendshow sprak gisteren met directeur Marc Maris over het festival.

Het theaterfestival is jaren geleden ontstaan met als doel meer jongeren naar het theater te halen. Nu, 21 edities later, ligt de focus nog steeds op het jonge publiek tussen de 12 en 29 jaar. Toch zijn er veel voorstellingen die ook voor het oudere publiek interessant zijn.

Dit jaar heeft het festival het doel om door middel van theater bepaalde onderwerpen bespreekbaar te maken. Veel van de voorstellingen zullen dan ook gaan over omstreden onderwerpen, waarover tijdens de “awkward afterborrel” gediscussieerd kan worden.

Het festival vind plaats op verschillende locaties in Groningen en duurt nog tot en met 23 november. Voor elke voorstelling kunnen er aparte kaartjes gekocht worden. Bezoekers kunnen echter ook kiezen voor een festivalticket waarmee je elke voorstelling kan bezoeken.

Luister hieronder het interview met directeur Marc Maris terug.

 

Deel dit artikel: