Ruime zege Oranje Nassau, PKC’83 en VVG verliezen

sport
Foto Martijn Minnema: Oranje Nassau - Zeerobben.

In de zaterdag Eerste Klasse E boekte Oranje Nassau een ruime zege op Zeerobben. PKC’83 en VVG gingen ruim onderuit en bezetten nu de onderste twee plaatsen in 1E.

Door Martijn Minnema

Oranje Nassau versloeg op eigen veld middenmoter Zeerobben met 4-1. ON kende een goede start, Erolind Derguti kopte na een mooie aanval al na vier minuten de 1-0 binnen.

Tot de 55′ minnut was de wedstrijd in evenwicht. Nadat Zeerobben kort na rust twee kansen had gemist volgde het breekpunt in de wedstrijd. De doorgebroken Rick Wiersma ging alleen op de keeper af en werd door een Zeerobben verdediger op de hakken gelopen. Zeerobben moest met tien man verder en de vrije trap werd door Wiersma prachtig in de bovenhoek geschoten, 2-0.

Daarmee was het verzet gebroken en een klein kwartier later stond het al 4-0 door treffers van Joel Wagenaar en Erolind Derguti. Kort voor tijd redde Yander Zandbergen de Friese eer. ON blijft door de zege koploper met 1 punt meer dan SVI.

PKC’83 ging bij Balk met 3-0 onderuit en zakte naar de voorlaatste plaats. PKC’83 haalde uit de laatste 7 duels maar 2 punten. Vanmiddag ging het in de slotfase van de eerste helft mis. Tot tien minuten voor rust stond het nog 0-0 maar bij rust keek PKC’83 tegen 2-0 achterstand aan. Na rust werd het ook nog 3-0.

VVG blijft hekkensluiter met slechts twee punten. Vanmiddag ging het thuis tegen Winsum met 0-4 onderuit. Bij rust was het al 0-2, in de slotfase van de wedstrijd scoorde Winsum nog twee keer.

In 2J ging titelkandidaat Gorecht met 3-1 onderuit bij laagvlieger De Griffioen. Het gat met koploper DZOH is daardoor gegroeid tot 5 punten. The Knickerbockers speelden met 2-2 gelijk tegen Drenthina na een 0-2 achterstand. TKB staat tiende, twee punten boven de rode streep.

Deel dit artikel: