Punt voor GRC, Stadspark verliest, Helpman pakt periodetitel

Foto Andor Heij. Complex vv Helpman

In de Eerste Klasse F van het zondagvoetbal speelde GRC met 2-2 gelijk bij Noordster. SC Stadspark ging bij Hoogezand met 3-0 onderuit. In 2L pakte Helpman de eerste periodetitel.

Door Martijn Minnema

GRC kwam op bezoek bij Noordster twee keer op achterstand. Na een 1-0 ruststand zorgde Gerwin Meijerink voor 1-1. In de slotfase leek Noordster er met de zege vandoor te gaan toen het drie minuten voor tijd nog op 2-1 kwam maar in de slotminuut bracht Erwin Alt GRC weer op gelijke hoogte. GRC staat zevende.

SC Stadspark ging bij nummer 4 Hoogezand met 3-0 onderuit. Stadspark blijft elfde.

In de Tweede Klasse L  pakte Helpman de eerste periode. Het kwam uit bij Annen niet verder dan 1-1 maar zag de enig overgebleven concurrent Valthermond ook gelijkspelen. Helpman kwam door Danny Dijkstra op 0-1, maar na rust kwam Annen langszij.

Gruno leek in de kelderkraker bij Dalen op weg naar de eerste zege toen Tim van der Molen Gruno in de 78′ minuut met zijn tweede treffer op 1-2 zette maar in de slotfase ging het nog mis. Dalen kwam vier minuten later alweer op 3-2, Jamal Schripsema leek nog een punt voor Gruno te redden maar in de slotminuut werd het nog 4-3 voor Dalen waardoor Gruno puntloos blijft.

FC Lewenborg boekte een nuttige zege bij Nieuw Buinen (1-2) en GVAV Rapiditas speelde uit bij nummer 3 Valthermond met 1-1 gelijk,