Oppositie: Groningen moet wethouder inleveren

De gemeente Groningen moet het met een wethouder minder gaan doen. Dat vinden de oppositiepartijen SP, VVD, CDA en de Stadspartij. Het zou 400 duizend euro opleveren.

Er moet flink bezuinigd worden en de vier partijen vinden dat het gemeentebestuur het goede voorbeeld moet geven: “De gemeente Groningen moet grote financiële tekorten wegwerken. Op verschillende terreinen, zoals de zorg, sport, wonen, groenbeheer en onderhoud van de openbare ruimte doet het college bezuinigingsvoorstellen. Dan lijkt het rechtvaardig wanneer het college ook naar zichzelf kijkt”.

Het oude college van B&W van Groningen telde voor de herindeling vijf wethouders, momenteel zijn het er zeven. De oppositie vindt zeven wethouders wat veel.

Deel dit artikel:

 1. 400.000 euro besparing ?
  Voor de helft aan salaris neem ik de functie over en mag mijn werkplek gesitueerd worden vóór de ingang van HET MONSTRUM .

 2. Vier wethouder is ook meer dan genoeg! Het college is geen feestcomité. Bullshit dat we meer dan 4 wethouders nodig hebben in Grunn! Wat een verspilling van geld en wat belachelijk 7 wethouders in één college!! Foei gemeente Grunn!!

 3. Anton (medestander),
  De plaat draait door in elk geval t/m de opening van het gedrocht.
  Dit alles in het kader van het vergroten van de naamsbekendheid voor HET MONSTRUM.

 4. Zolang er wethouders zijn, die ook kunnen schaken tijdens de raadsvergaderingen, kan er zeker ééntje verdwijnen.

  (noemt geen namen)

  Benieuwd, wat ze zoal op hun kamer doen ..

 5. De huidige gemeente Groningen heeft 231.299 inwoners (bron Wikipedia) Een wethouder in Groningen verdient dan bruto per 1 januari 20102 €9.403,- per maand is dus €112.836,- bruto per jaar.
  https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/circulaires/2018/08/09/wijziging-bezoldiging-politieke-ambtsdragers-gemeenten-2018/Circulaire+2018+Wijziging+bezoldiging+politieke+ambtsdragers+gemeenten.pdf

  Ik zou dan ook graag willen weten waaraan die overgebleven €288.000 per jaar aan wordt besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *